Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Borús
Péntek
Borús

Hacsek és Sajó

Központ november 8, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Na zengje, mi érdekeset ír az újság! / – Semmi különöset. Basescu a hétvégén ünnepelte a 61. születésnapját, ha esetleg érdekli. / – Most már nem…, szólt volna hamarabb! / – Tán fel akarta köszönteni? / – Nem, de egy maffiafőnöktől szinte bármit lehet kérni a születésnapján, nem utasíthat vissza. Én megpróbálkoztam volna az autonómiával, hátha… / – Maga sok mindent tud, csak sajnos mindent rosszul: nem a szülinapjukon szokás kívánságokkal fordulni a maffiavezérekhez, hanem a lányuk esküvőjén. Benne van a Keresztapában. / – Na, a brant egye meg, arról is lekéstem, a kisebbiket is férjhez adta a nyáron. Valami Szifilisz nevű csumpálák vette el.

– Nem Szifilisz, ütődött, hanem Sida!

– Pláné! De még az is kaphat szifiliszt Ebácskától. Biztos örömködött a pösze nézésű, hogy nagy nehezen elkelt a feticája, mert olyan zokni az a csaj, hogy képtelen egyszerre menni és rágózni. Sőt, még beszélni sem tud normálisan.

– Zokni vagy sem, lényeg, hogy európai parlamenti képviselő.

– Ne is halljak Európáról!

– Miért?

– Van egy kis megkuporgatott pénzem, nem sok, pár ezer eurócska. Gondoltam, elosonok Monte Carloba egyet, hátha meg tudom duplázni legalább, mert így nem sokra megyek vele.

– És?

– Már a repülőjegyet is megvettem, amikor felhívott egy ismerősöm, hogy üljek csak szépen a tökömön itthon, mert a magyarokat újabban még a kaszinók környékéről is elkergetik, nemhogy rulettezni vagy blackjackezni engednék.

– Hallatlan! Vajon mi az oka?

– Betojtak az EMNP szlogenjétől.

– Melyiktől?

– Minden magyar nyer!

– Marha! De azt hallotta, hogy az RMDSZ csíki területi szervezete egy tíz pontos etikai kódex aláírását javasolta az EMNP-nek?

– Pe ce sus…, akarom mondani: mire fel?

– Szerintem egyszerűen unatkoznak. Még arra is ráértek, hogy külön pontba foglalják: a felek egyáltalán nem használhatják egymás szimbólumait, plakátokon feltüntetett fényképeit vagy azok megtévesztő hasonmásait, legyenek ezek akár korábbi választási kampányokban használt szimbólumok vagy fényképek.

– Hű de komoly! Csak nem volt már ilyesmire precedens?

– Csak de: az EMNP nemrég „az RMDSZ helyhatósági választási kampánya arculati elemeinek felhasználásával alakította ki saját kampányplakátját”.

– Hát ez pont az, amiről én ugattam – a 6:3-as ökörség, meg a „minden magyar nyer!”.

– Az hát!

– Milyen diszkréten fogalmaznak, hogy „arculati elemeinek felhasználásával”; ezt magyarul úgy mondják, hogy pofátlanul lemásolták.

– Azért kopírozni RMDSZ-ék is tudnak, na! A logójuk például egy az egybe’ az Adidas-embléma koppintása, csak ráfogták, hogy tulipán. Nem beszélve a kampánydalukról, amit saját maguktól loptak.

– Hogyhogy?

– Hát, volt az a gagyiság a helyhatósági választásokon, a Váltás most! című, ami szinte bejött, csak éppen nem Frunda váltotta Floreát, hanem Ciprian Dobre Lokodi Editet a megyei tanács élén.

– Emlékszem…, valami glóriás Góliátok meg egyéb szörnyszülöttek szerepeltek benne. Most is valami hasonló az RMDSZ-kampánynóta?

– Nem hasonló, hanem ugyanaz: A Váltás most!-ból Együtt most! lett, Vásárhelyből Erdély, a többi kvázi maradt. És képzelje, még videoklipet is gyártottak hezzá, az a legszebb: emberek, lovak, tulipántok minden mennyiségben és variációban, plusz vannak olyan részek is, amikor az RMDSZ-es nagykutyák – Markó, Verestóy stb. – tök gájneresen, lassítva mennek, mint az akciófilmhősök a nagyjelenet előtt.

– Egyet nem értek: a GaGa-koncerten Frunda miért sárga rózsákat dobált a közönség közé? Oké, hogy énekelték azt a dalt is, de akkor is…

– Biztos Jócka felvásárolta előle az összes tulipánt. Állítólag ő is részt vesz majd a kampányban. Sőt, már kampányol is.

– Honnan veszi?

– Tegnap este egy RMDSZ-logós műanyag pohárral állított be a kocsmába sört tarhálni!

Share Button
Ennyien olvasták: 201

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.