Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Hacsek és Sajó

Központ november 8, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Na zengje, mi érdekeset ír az újság! / – Semmi különöset. Basescu a hétvégén ünnepelte a 61. születésnapját, ha esetleg érdekli. / – Most már nem…, szólt volna hamarabb! / – Tán fel akarta köszönteni? / – Nem, de egy maffiafőnöktől szinte bármit lehet kérni a születésnapján, nem utasíthat vissza. Én megpróbálkoztam volna az autonómiával, hátha… / – Maga sok mindent tud, csak sajnos mindent rosszul: nem a szülinapjukon szokás kívánságokkal fordulni a maffiavezérekhez, hanem a lányuk esküvőjén. Benne van a Keresztapában. / – Na, a brant egye meg, arról is lekéstem, a kisebbiket is férjhez adta a nyáron. Valami Szifilisz nevű csumpálák vette el.

– Nem Szifilisz, ütődött, hanem Sida!

– Pláné! De még az is kaphat szifiliszt Ebácskától. Biztos örömködött a pösze nézésű, hogy nagy nehezen elkelt a feticája, mert olyan zokni az a csaj, hogy képtelen egyszerre menni és rágózni. Sőt, még beszélni sem tud normálisan.

– Zokni vagy sem, lényeg, hogy európai parlamenti képviselő.

– Ne is halljak Európáról!

– Miért?

– Van egy kis megkuporgatott pénzem, nem sok, pár ezer eurócska. Gondoltam, elosonok Monte Carloba egyet, hátha meg tudom duplázni legalább, mert így nem sokra megyek vele.

– És?

– Már a repülőjegyet is megvettem, amikor felhívott egy ismerősöm, hogy üljek csak szépen a tökömön itthon, mert a magyarokat újabban még a kaszinók környékéről is elkergetik, nemhogy rulettezni vagy blackjackezni engednék.

– Hallatlan! Vajon mi az oka?

– Betojtak az EMNP szlogenjétől.

– Melyiktől?

– Minden magyar nyer!

– Marha! De azt hallotta, hogy az RMDSZ csíki területi szervezete egy tíz pontos etikai kódex aláírását javasolta az EMNP-nek?

– Pe ce sus…, akarom mondani: mire fel?

– Szerintem egyszerűen unatkoznak. Még arra is ráértek, hogy külön pontba foglalják: a felek egyáltalán nem használhatják egymás szimbólumait, plakátokon feltüntetett fényképeit vagy azok megtévesztő hasonmásait, legyenek ezek akár korábbi választási kampányokban használt szimbólumok vagy fényképek.

– Hű de komoly! Csak nem volt már ilyesmire precedens?

– Csak de: az EMNP nemrég „az RMDSZ helyhatósági választási kampánya arculati elemeinek felhasználásával alakította ki saját kampányplakátját”.

– Hát ez pont az, amiről én ugattam – a 6:3-as ökörség, meg a „minden magyar nyer!”.

– Az hát!

– Milyen diszkréten fogalmaznak, hogy „arculati elemeinek felhasználásával”; ezt magyarul úgy mondják, hogy pofátlanul lemásolták.

– Azért kopírozni RMDSZ-ék is tudnak, na! A logójuk például egy az egybe’ az Adidas-embléma koppintása, csak ráfogták, hogy tulipán. Nem beszélve a kampánydalukról, amit saját maguktól loptak.

– Hogyhogy?

– Hát, volt az a gagyiság a helyhatósági választásokon, a Váltás most! című, ami szinte bejött, csak éppen nem Frunda váltotta Floreát, hanem Ciprian Dobre Lokodi Editet a megyei tanács élén.

– Emlékszem…, valami glóriás Góliátok meg egyéb szörnyszülöttek szerepeltek benne. Most is valami hasonló az RMDSZ-kampánynóta?

– Nem hasonló, hanem ugyanaz: A Váltás most!-ból Együtt most! lett, Vásárhelyből Erdély, a többi kvázi maradt. És képzelje, még videoklipet is gyártottak hezzá, az a legszebb: emberek, lovak, tulipántok minden mennyiségben és variációban, plusz vannak olyan részek is, amikor az RMDSZ-es nagykutyák – Markó, Verestóy stb. – tök gájneresen, lassítva mennek, mint az akciófilmhősök a nagyjelenet előtt.

– Egyet nem értek: a GaGa-koncerten Frunda miért sárga rózsákat dobált a közönség közé? Oké, hogy énekelték azt a dalt is, de akkor is…

– Biztos Jócka felvásárolta előle az összes tulipánt. Állítólag ő is részt vesz majd a kampányban. Sőt, már kampányol is.

– Honnan veszi?

– Tegnap este egy RMDSZ-logós műanyag pohárral állított be a kocsmába sört tarhálni!

Share Button
Ennyien olvasták: 475

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.