Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Hacsek és Sajó

Központ november 15, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Találja ki, hol voltam a múlt héten! / – Elvonókúrán? / – Nem. Annyit segítek, hogy egy olyan helyen, amit még álmában sem feltételezne rólam. / – Könyvtárban? / – Egy lótuszt. De inkább elárulom, mert karácsonyig se barkochbázná ki: az RMDSZ kampánynyitóján! / – Akkor ezek szerint mégiscsak a detoxba akart menni, de eltévedt. Aztán mi szépet látott-hallott? / – Hol is kezdjem? Szegény Toróék biztos végigcsuklották valahol az egészet, mert dacára annak, hogy már hetekkel a kampánykezdet előtt lépten-nyomon hangoztatták: nem foglalkoznak a „zsebpártokkal”, gyakorlatilag végig az EMNP-t gyalulták. / –  Például?

– Például Kelemen Atilla azt mondta, többek közt, hogy az alternatív küszöb mese.

– Ez szamárság, mert nem mese. Legfeljebb sci-fi, mármint az, hogy az EMNP behathármazik a parlamentbe, de elvileg lehetséges, mint például az intelligens élet más planétákon vagy pártokban.

– Ja. De, még ha mese is volna, akkor se népmese, még csak nem is néppártos mese, hanem tulipántos, ugyanis ők találták ki pár éve. Na, mindegy. Aztán jött Markó, egy szép biciklis hasonlattal, hogyaszongya: „Amikor a verseny szót hallom, valami jó jut eszembe. Versenyautó, versenybicikli. Az RMDSZ-en kívüli pártokról nem tudom elmondani, hogy jók lennének. Milyen versenybicikli az, amelyet kipukkadt kerékkel Toró Tibor vezet, és a csomagtartón ott ül Tőkés László?”.

– Szellemetes. Ámbár szenátor úr nem bicajozhatott valami sokat életében, lévén hogy a bringát hajtják, tekerik, adott esetben tolják, de nem vezetik. Vezetni kocsit szokás, motorbiciklit, esetleg lovat, marhát, ökröt gyeplőn, vagy a választókat, meg.

– De mi van akkor, ha azért szavazták meg a kerékpárút-létesítést a tanácsba beépült Néppártos titkosügynökök, hogy négy év múlva – amikor majd az EMNP úgy kiüti az RMDSZ-t, mint diszkós kurvát a szilvapálinka – azon kerekezzen be a főtérre vitéz temesvári Toróté Tibor, hófehér Pegas biciklin, mögötte pedig Tőkés, egy kis nyikorgós háromkerekűn?

– Magának gazdagabb a fantáziája, mint egy román történésznek!

– Az is elhangzott, hogy amennyiben lészen parlamenti képviselete a magyarságnak, és itt alighanem magukra utaltak, akkor megoldható lesz a MOGYE-ügy, és lehet Kossuth utca, és lehet Bernády-iskola is.

– Én a helyében felszólaltam volna, hogy már bocsánat, de képviselet eddig is volt… Csak hát maga egy pipogya tejbetök.

– Könnyen beszél, mert nem volt ott, és nem látta, milyen félelmetesek voltak! Úgy lapítottam, mint horogkeresztespók a nürnbergi peren.

– Félelmetesek?!

– Azok bizony! Frissen borotvált arcok, sötét öltönyök és tekintetek, drága cipők, fekete nyakkendők, fehér sálak – tisztára, mint egy csikágói keresztapa-találkozó, már csak a napszemüveg hiányzott.

– A két hölgy sem enyhítette ezt a borzongató Cosa Nostra hangulatot, Lokodi Edit Emőke és Szép Éva Andrea?

– Nem Szép, Csép. Amúgy szép, nekem legalábbis tetszik. Az nem tetszett, amit mondott, vagyis hogy azért vállalta a szenátorjelöltséget, mert hisz abban, hogy minden magyar számít.

– Mi ezzel a baj?

– Hogyhogy mi? Hát maga szerint milyen politikus válhat abból, aki hisz a saját pártja szlogenében?

– Erőst szarkazmagóriás ma! De ahhoz mit szól, hogy kopi-Pontáék egy sürgősségi kormányrendelettel tízlejes felső határt szabtak a választási mitujálásnak?

– A minek?!

– Az osztogatásnak álcázott voksvásárlásnak, na. Kizárólag olyasmit szabad ajándékozni a parasztoknak, aminek az értéke nem haladja meg a tíz lejt, és a rendeletben benne foglaltatik az engedélyezett holmik listája is: írószer, gyújtó, sapka, sál, ilyesmik. És mindenféle élelmiszert tilos osztogatni.

– Na, tudja, mit tennék, ha RMDSZ lennék?

– Mit?

– Megkérdeznék egy szakit, hogy a hallucinogén drogok élelmiszernek minősülnek-e vagy sem.

– Szerintem nem. De egész pontosan mire gondol?

– Egész pontosan a maszlagra!


Share Button
Ennyien olvasták: 539

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.