Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Hacsek és Sajó

Központ november 29, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Hallotta, hogy J.R. leadta a pingpongütőt? / – Kicsoda? / – A J.R. Ewingot alakító színész, Larry Hagman. Nyolcvanegy éves volt. / – Nem semmi! Amennyi viszkit csak a Dallasban benyakalt, kész hepatológiai csoda, hogy ilyen szép kort ért meg. / – Mert kapott egy új májat utána. / – Még akkor is. Csak azt nem vágom, mitől volt a Dallas a világ legnézettebb tévésorozata: 57 országban mintegy 300 millióan látták. / – Emlékszem, hogy az aluljárói sörözőbe tettek egy fekete-fehér tévét anno, és a Dallas alatt esélyed nem volt sört vagy bármit rendelni, a pincérnők rá voltak cuppanva a képernyőre. De miért nem érti a népszerűségét?

– Mert egyrészt baromi uncsi volt, másrészt meg annyi tehetségtelen, ripacs színészt egy bogban azóta se láttam, pedig járok színházba. Minden szereplő csak egyvalamit tudott: J.R. gonoszul kacagni, Bobby becsületesen nézni, Miss Ellie aggódni, Sue Ellen szenvedni, Pamela (aki korábban pornózott) meglepődni és a kis puncilina Lucy szexisen vigyorogni.

– Ebben van valami, egyikük sem futott be valami orbitális karriert később, például Larry Hagmant se láttam soha más filmben szerepelni.

– Az is érdekes, hogy a hollywoodi színészek általában sokáig élnek, kivéve azokat, akik meghalnak korábban. Például, a magyar származású Tony Curtis 85 évesen jelentkezett ki tavalyelőtt, és Clint Eastwood is már 82 éves.

– Nem beszélve Kirk Douglasról, aki idén tölti a kilencvenhatot. Több mint egy fél évszázada játszotta el Spartacust, hihetetlen!

– Bírtam volna, ha a nemrég elkészült remake-ben is rá osztják a címszerepet, mert kábé harminc kiló lehet a kisöreg, telefonfülkéstől.

– Na jó, J.R. nyugodjék békében, téma lezárva. Nem hallott valami jó kampányos pletykát?

– Hát, Kelemenék sopánkodtak az Erdély TV-ben, hogy sűrűn tépegetik lefele az RMDSZ-es plakátokat, főleg a majdnem színszékely falvakban. Egyetlen éjszaka alatt három Bor­bélyos molinót kaptak le, pedig jó magasan az út fölé voltak kifeszítve.

– Ilyen szlogennel, hogy „A tettek embere”, nem is csoda.

– Miért?

– Valaki megirigyelhette tőle, s gondolta: megmutatja, hogy ő is az. De apropó, olvastam egy érdekes cikket a választásokkal, illetve a választókkal kapcsolatban: belga szociológusok rájöttek…

– Maga tud belgául?

– Angolul volt a cikk! Szóval, kiderült egy szociometriás tanulmányból, hogy a választók zömére az égvilágon semmiféle hatással nincs a kampány, se az ígéretek, se a szlogenek, semmi. Kilencven százalékuk már azelőtt eldönti, hogy kire, kikre fog voksolni, mielőtt elkezdődik az egész cirkusz.

– Ezt nem deriválom résmentesen.

– Elmagyarázom: tegyük fel, hogy a 3-as számú körzet RMDSZ-es szenátorjelöltje, Csép Éva Andrea kap majd száz szavazatot…

– Nem becsüli túl egy kicsit?

– Jó, akkor tízet; nem ez a lényeg, hanem az arányok. Na szóval, a belga szociomókusok szerint ebből a tízből kilenc már szeptemberben eldöntötte, hogy Andreára fog szavazni.

– Akkor azok mind családtagok és közeli barátok lehetnek, mert csak október végén nevesítették a jelölteket.

– Ökör! Én meg marha, hogy fárasztom magam!

– Szerintem se érdemes. Inkább nézzen focimeccset, mint az EMNP az egyik sörözőben múlt héten.

– Ők milyen meccset néztek?

– Egyet találhat. Természetesen az 1953-as angol-magyart. Nyilván tudja, hogy ezzel a 6:3-as alternatív küszöbbel kampányolnak.

– Ja, ja, hogy meglehet hat képviselői és három szenátori helyük…, majd mikor a kifli visszaharap, s a bélyeg visszanyal.

– Elvileg meglehet…

– Elvileg meg. Elvileg Móricka is bejuthat a Harvardra, a gyakorlati része az, ami neccesebb. De én már tudom, hogy december tizedikén melyik meccset fogják újranézni: vagy az 1994-es brazil-olasz, vagy a 2010-es holland-spanyol vébé-döntőt.

– Miért, azokon mennyi volt az eredmény?

– A rendes játékidőben 0:0.

Share Button
Ennyien olvasták: 580

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.