Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Hacsek és Sajó

Központ november 29, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Hallotta, hogy J.R. leadta a pingpongütőt? / – Kicsoda? / – A J.R. Ewingot alakító színész, Larry Hagman. Nyolcvanegy éves volt. / – Nem semmi! Amennyi viszkit csak a Dallasban benyakalt, kész hepatológiai csoda, hogy ilyen szép kort ért meg. / – Mert kapott egy új májat utána. / – Még akkor is. Csak azt nem vágom, mitől volt a Dallas a világ legnézettebb tévésorozata: 57 országban mintegy 300 millióan látták. / – Emlékszem, hogy az aluljárói sörözőbe tettek egy fekete-fehér tévét anno, és a Dallas alatt esélyed nem volt sört vagy bármit rendelni, a pincérnők rá voltak cuppanva a képernyőre. De miért nem érti a népszerűségét?

– Mert egyrészt baromi uncsi volt, másrészt meg annyi tehetségtelen, ripacs színészt egy bogban azóta se láttam, pedig járok színházba. Minden szereplő csak egyvalamit tudott: J.R. gonoszul kacagni, Bobby becsületesen nézni, Miss Ellie aggódni, Sue Ellen szenvedni, Pamela (aki korábban pornózott) meglepődni és a kis puncilina Lucy szexisen vigyorogni.

– Ebben van valami, egyikük sem futott be valami orbitális karriert később, például Larry Hagmant se láttam soha más filmben szerepelni.

– Az is érdekes, hogy a hollywoodi színészek általában sokáig élnek, kivéve azokat, akik meghalnak korábban. Például, a magyar származású Tony Curtis 85 évesen jelentkezett ki tavalyelőtt, és Clint Eastwood is már 82 éves.

– Nem beszélve Kirk Douglasról, aki idén tölti a kilencvenhatot. Több mint egy fél évszázada játszotta el Spartacust, hihetetlen!

– Bírtam volna, ha a nemrég elkészült remake-ben is rá osztják a címszerepet, mert kábé harminc kiló lehet a kisöreg, telefonfülkéstől.

– Na jó, J.R. nyugodjék békében, téma lezárva. Nem hallott valami jó kampányos pletykát?

– Hát, Kelemenék sopánkodtak az Erdély TV-ben, hogy sűrűn tépegetik lefele az RMDSZ-es plakátokat, főleg a majdnem színszékely falvakban. Egyetlen éjszaka alatt három Bor­bélyos molinót kaptak le, pedig jó magasan az út fölé voltak kifeszítve.

– Ilyen szlogennel, hogy „A tettek embere”, nem is csoda.

– Miért?

– Valaki megirigyelhette tőle, s gondolta: megmutatja, hogy ő is az. De apropó, olvastam egy érdekes cikket a választásokkal, illetve a választókkal kapcsolatban: belga szociológusok rájöttek…

– Maga tud belgául?

– Angolul volt a cikk! Szóval, kiderült egy szociometriás tanulmányból, hogy a választók zömére az égvilágon semmiféle hatással nincs a kampány, se az ígéretek, se a szlogenek, semmi. Kilencven százalékuk már azelőtt eldönti, hogy kire, kikre fog voksolni, mielőtt elkezdődik az egész cirkusz.

– Ezt nem deriválom résmentesen.

– Elmagyarázom: tegyük fel, hogy a 3-as számú körzet RMDSZ-es szenátorjelöltje, Csép Éva Andrea kap majd száz szavazatot…

– Nem becsüli túl egy kicsit?

– Jó, akkor tízet; nem ez a lényeg, hanem az arányok. Na szóval, a belga szociomókusok szerint ebből a tízből kilenc már szeptemberben eldöntötte, hogy Andreára fog szavazni.

– Akkor azok mind családtagok és közeli barátok lehetnek, mert csak október végén nevesítették a jelölteket.

– Ökör! Én meg marha, hogy fárasztom magam!

– Szerintem se érdemes. Inkább nézzen focimeccset, mint az EMNP az egyik sörözőben múlt héten.

– Ők milyen meccset néztek?

– Egyet találhat. Természetesen az 1953-as angol-magyart. Nyilván tudja, hogy ezzel a 6:3-as alternatív küszöbbel kampányolnak.

– Ja, ja, hogy meglehet hat képviselői és három szenátori helyük…, majd mikor a kifli visszaharap, s a bélyeg visszanyal.

– Elvileg meglehet…

– Elvileg meg. Elvileg Móricka is bejuthat a Harvardra, a gyakorlati része az, ami neccesebb. De én már tudom, hogy december tizedikén melyik meccset fogják újranézni: vagy az 1994-es brazil-olasz, vagy a 2010-es holland-spanyol vébé-döntőt.

– Miért, azokon mennyi volt az eredmény?

– A rendes játékidőben 0:0.

Share Button
Ennyien olvasták: 237

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.