Központ
2020. július 14. kedd, Örs, Stella

Hacsek és Sajó

Központ május 23, 2013 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Hallotta, hogy Angelina Jolie levágatta? / – A haját? / – A melleit! / – Szívat? / – Dehogy. Ez volt a vezető bulvárhír múlt héten. / – Aztán miért vetemedett ilyesmire Bandzsaliba Joli? / – Mert az anyját a mellrák vitte el, viszonylag fiatalon, és félt, hogy érte is idő előtt jön el a fekete napszámos. / – Tudja, mi lenne orbitális poén? / – Na mi? / – Ha ezek után kiderülne, hogy örökbe fogadták anno. / – Nem ilyen egyszerű; kivizsgáltatta magát, és kiderült: 87% az esélye a mellrák kialakulására, ezért döntött a profilaktikus masztektómia mellett. / – A micsoda mellett?!

– Így hívják szaknyelven a preventív, azaz megelőző jellegű mellamputációt. De ne úgy képzelje el, hogy csak egyszerűen lenyesték, mint részeg bakter lábát az intercity.

– Hanem?

– Szépen kikaparták a melleiből a szövetet, majd utána feltöltötték szilikonnal.

– Vagy úgy! És mi van akkor, ha valakinek azt állapítják meg, hogy jó eséllyel tüdőrákos lesz? Kivéteti a tüdejét?

– Igen, aztán kopoltyút növeszt, és beköltözik a Bözödi-tóba, úgyis sok a kiadó ház a fenekén. De apropó, tüdőrák: olvastam, hogy az Európai Bizottság be akarja tiltani a mentolos és a vékony, úgynevezett slim cigiket.

– Miért?

– Mert a Német Rákkutató Központ főosztályvezetője szerint tudományosan bizonyított tény, hogy az ízesített cigaretták vonzóvá teszik a dohányzást sok ember, főként a dohányzásra éppen rászokó fiatalok számára. „Az ízesített, például mentolos dohány javítja a cigaretta ízét, az illető nem érzi annyira erősnek, és általában kellemesebbé teszi a dohányzást” – sorolta Martina Pötschke-Langer.

– Jaj, mennyire tele van már a pöcském ezekkel az EU-s szabályozásokkal! A miccset végül békén hagyják?

– Még nem született döntés. De igaza van, én is unom már ezeket a magukat félisteneknek tartó EU-s majmokat.

– Nem erős kicsit ez a lemajmozás?

– Egyáltalán nem; az Európai Parlament személyi állománya jórészt tanulatlan, felkészületlen, hozzá nem értő, levitézlett politikusokból áll. A parlament elnöke például az a szocialista Martin Schulz, akinek még érettségije sincs!

– Na és? Gigi Becali is európai parlamenti képviselő volt, és még olvasni sem tud folyékonyan. Vagy ott van Elena Basescu, aki elvégzett ugyan valamilyen fapados magánegyetemet, de attól még olyan sötét, mint a kormozott varjú zárlatos szénbányában.

– Apropó, Gigi: vajon rajzolni tud?

– Lövésem sincs. Miért?

– Mert ha valaki könyveket ír a börtönben, akkor csökken a letöltendő ideje, lásd Adrian Nastase esetét…, szóval arra gondolkoztam, hogy könyveket írni bajosan tudna, viszont rajzolhatna kifestőkönyveket gyerekeknek.

– Visszatérve az EU-ra: Viviane Reding igazságügyi kérdésekben illetékes uniós biztos se kutya: antropológus végzettségű, ami még önmagában nem volna baj, csakhogy Vivi néni nem ismeri sem a jogi szövegeket, sem az európai alkotmányokat.

– Ha már antropológus, akkor kérhetné Vadim Tudor kizárását, mert az minden, csak nem ember.

– Mondjak egy jó hírt? Pont mához egy hónapra, június 23-án avatják a Sütő-szobrot!

– Ilyen hamar? Hiába, na, ügyes fickó ez a Peti András! Tudtommal ő kezdeményezte.

– Ügyes. Csak az a gond, hogy nem itt nálunk avatják, hanem Székelyudvarhelyen.

– Ó, hogy ByeAlex adna magának szerenádot minden éjjel, Cezar Ouatuval kézen fogva!

– Azt hallotta, milyen mélyen meghatódott a PRO TV tudósítója a csíksomlyói búcsún? Ráadásul kétszer is.

– Nafene! Konkrétan mitől?

– Itt írja, aszongyahogy: „először amikor megtapasztalta, hogy miként hallgat a mise alatt mind a 150 ezer zarándok, majd másodszor is, amikor ugyanez a tömeg egyszerre kezdett el himnuszokat és egyházi énekeket énekelni”.

– És most ettől nekem is meg kéne hatódnom?

– Magára bízom. Én az egyik RMDSZ-es csávó Csíksomlyóval kapcsolatos Facebook-bejegyzésétől hatódtam meg…

– Éspedig?

– Bizonyos Czika Tihamér tulipántos kö…, izé, politikus, az RMDSZ liberális platformja, a Szabadelvű Kör volt alelnöke, aki jelenleg Brüsszelben hiábavalóskodik, a következő kommentet találta írni a búcsú napján a Facebookon: „Csíksomlyó olyan, mint egy űrbéli feketelyuk, beszív mindent a múltba. Szörnyű képmutatásgiccs. Míg Brüsszelben ma melegparádé volt, Csíkszeredában katolikus giccs. 100 év különbség minimum”.

– Ezt láttam én is, még egy fényképet is kitett, ahogy ezen a brüsszeli buzzancsfeszten vigyorog. Bizonyára nem véletlenül használta a „lyuk” meg a „szív” szavakat.

– Erről eszembe jutott egy vicc…

– Lökje!

– Hazamegy az egyetemista – nevezzük, mondjuk, Tihamérnak –, és így szól az apjához: te apa, azt hiszem, a szobatársam meleg. – Miből gondolod, fiam? – kérdi az apja. – Abból, hogy mindig lehunyja a szemét, amikor megcsókolom.

Share Button
Ennyien olvasták: 521

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.