Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Eső
Ma
Eső
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős

Hacsek és Sajó

Központ május 23, 2013 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Hallotta, hogy Angelina Jolie levágatta? / – A haját? / – A melleit! / – Szívat? / – Dehogy. Ez volt a vezető bulvárhír múlt héten. / – Aztán miért vetemedett ilyesmire Bandzsaliba Joli? / – Mert az anyját a mellrák vitte el, viszonylag fiatalon, és félt, hogy érte is idő előtt jön el a fekete napszámos. / – Tudja, mi lenne orbitális poén? / – Na mi? / – Ha ezek után kiderülne, hogy örökbe fogadták anno. / – Nem ilyen egyszerű; kivizsgáltatta magát, és kiderült: 87% az esélye a mellrák kialakulására, ezért döntött a profilaktikus masztektómia mellett. / – A micsoda mellett?!

– Így hívják szaknyelven a preventív, azaz megelőző jellegű mellamputációt. De ne úgy képzelje el, hogy csak egyszerűen lenyesték, mint részeg bakter lábát az intercity.

– Hanem?

– Szépen kikaparták a melleiből a szövetet, majd utána feltöltötték szilikonnal.

– Vagy úgy! És mi van akkor, ha valakinek azt állapítják meg, hogy jó eséllyel tüdőrákos lesz? Kivéteti a tüdejét?

– Igen, aztán kopoltyút növeszt, és beköltözik a Bözödi-tóba, úgyis sok a kiadó ház a fenekén. De apropó, tüdőrák: olvastam, hogy az Európai Bizottság be akarja tiltani a mentolos és a vékony, úgynevezett slim cigiket.

– Miért?

– Mert a Német Rákkutató Központ főosztályvezetője szerint tudományosan bizonyított tény, hogy az ízesített cigaretták vonzóvá teszik a dohányzást sok ember, főként a dohányzásra éppen rászokó fiatalok számára. „Az ízesített, például mentolos dohány javítja a cigaretta ízét, az illető nem érzi annyira erősnek, és általában kellemesebbé teszi a dohányzást” – sorolta Martina Pötschke-Langer.

– Jaj, mennyire tele van már a pöcském ezekkel az EU-s szabályozásokkal! A miccset végül békén hagyják?

– Még nem született döntés. De igaza van, én is unom már ezeket a magukat félisteneknek tartó EU-s majmokat.

– Nem erős kicsit ez a lemajmozás?

– Egyáltalán nem; az Európai Parlament személyi állománya jórészt tanulatlan, felkészületlen, hozzá nem értő, levitézlett politikusokból áll. A parlament elnöke például az a szocialista Martin Schulz, akinek még érettségije sincs!

– Na és? Gigi Becali is európai parlamenti képviselő volt, és még olvasni sem tud folyékonyan. Vagy ott van Elena Basescu, aki elvégzett ugyan valamilyen fapados magánegyetemet, de attól még olyan sötét, mint a kormozott varjú zárlatos szénbányában.

– Apropó, Gigi: vajon rajzolni tud?

– Lövésem sincs. Miért?

– Mert ha valaki könyveket ír a börtönben, akkor csökken a letöltendő ideje, lásd Adrian Nastase esetét…, szóval arra gondolkoztam, hogy könyveket írni bajosan tudna, viszont rajzolhatna kifestőkönyveket gyerekeknek.

– Visszatérve az EU-ra: Viviane Reding igazságügyi kérdésekben illetékes uniós biztos se kutya: antropológus végzettségű, ami még önmagában nem volna baj, csakhogy Vivi néni nem ismeri sem a jogi szövegeket, sem az európai alkotmányokat.

– Ha már antropológus, akkor kérhetné Vadim Tudor kizárását, mert az minden, csak nem ember.

– Mondjak egy jó hírt? Pont mához egy hónapra, június 23-án avatják a Sütő-szobrot!

– Ilyen hamar? Hiába, na, ügyes fickó ez a Peti András! Tudtommal ő kezdeményezte.

– Ügyes. Csak az a gond, hogy nem itt nálunk avatják, hanem Székelyudvarhelyen.

– Ó, hogy ByeAlex adna magának szerenádot minden éjjel, Cezar Ouatuval kézen fogva!

– Azt hallotta, milyen mélyen meghatódott a PRO TV tudósítója a csíksomlyói búcsún? Ráadásul kétszer is.

– Nafene! Konkrétan mitől?

– Itt írja, aszongyahogy: „először amikor megtapasztalta, hogy miként hallgat a mise alatt mind a 150 ezer zarándok, majd másodszor is, amikor ugyanez a tömeg egyszerre kezdett el himnuszokat és egyházi énekeket énekelni”.

– És most ettől nekem is meg kéne hatódnom?

– Magára bízom. Én az egyik RMDSZ-es csávó Csíksomlyóval kapcsolatos Facebook-bejegyzésétől hatódtam meg…

– Éspedig?

– Bizonyos Czika Tihamér tulipántos kö…, izé, politikus, az RMDSZ liberális platformja, a Szabadelvű Kör volt alelnöke, aki jelenleg Brüsszelben hiábavalóskodik, a következő kommentet találta írni a búcsú napján a Facebookon: „Csíksomlyó olyan, mint egy űrbéli feketelyuk, beszív mindent a múltba. Szörnyű képmutatásgiccs. Míg Brüsszelben ma melegparádé volt, Csíkszeredában katolikus giccs. 100 év különbség minimum”.

– Ezt láttam én is, még egy fényképet is kitett, ahogy ezen a brüsszeli buzzancsfeszten vigyorog. Bizonyára nem véletlenül használta a „lyuk” meg a „szív” szavakat.

– Erről eszembe jutott egy vicc…

– Lökje!

– Hazamegy az egyetemista – nevezzük, mondjuk, Tihamérnak –, és így szól az apjához: te apa, azt hiszem, a szobatársam meleg. – Miből gondolod, fiam? – kérdi az apja. – Abból, hogy mindig lehunyja a szemét, amikor megcsókolom.

Share Button
Ennyien olvasták: 260

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.