Központ
2018. július 17. kedd, Endre, Elek

Hacsek és Sajó

Központ augusztus 8, 2013 Vélemény

MolnarTiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Jól eltűnt ez a Lajcsika! / – Miféle Lajcsika?! / – A nemrég született brit trónörökös, a kis György Sándor Lajos. Másnaposan megmutatták a popornak, de azóta még csak nem is hallani róla semmit. / – Nekem az tűnt fel, hogy Katika milyen baromi jól nézett ki, nem egészen huszonnégy órával a szülést követően. / – Ja. Nem kizárt, hogy valaki más szült helyette, megengedhetik maguknak. Viszont ama magánkórház nem lehet valami olcsó, ha még őket is kizsuppolták egy nap után. / – Ökör! De mégis mit szeretne, hogy élőben közvetítse a BBC és a CNN, valahányszor tisztába teszik a kis royalkakást?

– Ha a peluscseréket nem is, de egy-egy szoptatást szívesen végignéznék.

– Befetéma! Azt hallotta, hogy a francia Le Monde napilap szerint a romániai polgármesterek felének le kéne mondania?

– Én már azzal is beérném, ha ez a miénk lemondana.

– A lap az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség (ANI) adataira hivatkozik, amelyek szerint a polgármesterek közel fele valamilyen kereskedelmi társaság igazgatótanácsának tagja.

– A másik fele meg nem tagja, hanem ők maguk az igazgatók.

– Horia Georgescu ANI-elnök a múlt héten közölte: 650 polgármester esetében állapítottak meg összeférhetetlenséget. Victor Ponta miniszterelnök megígérte, hogy találnak megoldást a helyzetre, ám konkrétan azt mondta, nem kérhetik, hogy a polgármesterek felét lemondassa.

– Hagyjon engem a román politikusokkal, egyik nagyobb barom, mint a másik! Hogy csak Mircea Dusa védelmi minisztert említsem, aki egy nap alatt annyi marhaságot mondott, mint más egy teljes parlamenti ciklusban.

– Miket?

– Először is kijelentette: „A hadseregnek sürgető szüksége van korszerű katonai repülőgépekre, mert Románia légterébe naponta hatolnak be engedély nélkül azonosítatlan, berepülési engedéllyel nem rendelkező gépek. A legutóbbi eset tegnap éjszaka történt”.

– Lehet nem is repülőgépek, hanem ufók.

– Aztán utólag kimagyarázta, vesztére: „Nem azt mondtam, hogy behatolnak a légterünkbe (holott pontosan azt mondta, a hírtévék többször is bejátszották a hangfelvételt), hanem csak megközelítik a légterünket az idegen gépek. Ilyen esetben figyelmeztetjük az illetéktelen behatolókat”.

– Ha jól értem, ezek szerint a román légelhárítás olyan hiper-szuper radarokkal rendelkezik, amelyek még a környező országok fölött cirkáló repcsingereket is bemérik.

– Amúgy nem ez az első bakija, legutóbb a montenegrói buszbaleset kapcsán tolt egy olyan vaskos pleonazmust, hogy még Peti András is sírva könyörögne a receptért, amikor „az elhunytak élettelen holttestének” hazahozataláról beszélt.

– Mondott még egyebet is ez a tökkelütött: szerinte Tőkés László „retrográd retorikát” használ, továbbá a miniszter nem tartja korrektnek, hogy magyarországi hivatalosságok minden évben „aberráns dolgokról” beszélnek a tusványosi táborban.

– És ha ehhez hozzávesszük még azt is, hogy Markó Attila pár hónappal korábban lefrigidezte Monica Macoveit, és Kelemen Hunor nemrégiben perverz asszimilációról beszélt, bátran ki is jelenthetjük, hogy a hazai politikum meglehetősen elfajzott.

– De apropó, ufók: hisz maga a földönkívüliekben?

– Van annyi vodka, amennyitől már igen. Miért?

– Akkor ideje megtudnia, hogy ez nem vodka függvénye. Fogózzék meg: a Földet évezredek óta látogatják különböző földönkívüli fajok, sőt, a háttérből irányítják az emberiséget!

– Honnan szedi ezt a baromságot?

– Természetesen az internetről. Bizonyos Paul Hellyer, Kanada volt honvédelmi miniszterének leleplező beszéde szerint már több ezer éve legalább négy földönkívüli faj egyedei élnek az emberek között, akik besegítenek az amcsiknak, és az Egyesült Államok hivatalos szerveinél tevékenykednek. Ilyenek például a Magas Fehérek, akik fejlett technológiákat osztottak meg az amerikai légierővel.

– Érdekes, hogy köztük is a magas fehérek a fejlettek, még véletlenül se az alacsony feketék vagy a kalapos barnák, hogy azt a rasszista marslakóját neki!

– Egy anonim ügynök személyes beszámolójából az is kiderül, milyenek voltak a földönkívüli lények, akiket volt alkalma észlelni: különös bőr, nagy fej, hatalmas szemek, kicsi orr.

– Ja, és folyton haza akartak telefonálni, mi? Valszeg részegen nézte meg az E. T.-t.

– De nemcsak Amerikában garázdálkodnak, például már Pataky Attilát, az Edda frontemberét is több ízben elrabolták.

– Biztos annak hatására kezdett el lakodalmas nótákat énekelni, hogyaszongya: száz ufónak ötven a fele…

– Legutóbb a Magyar Ufószövetség kongresszusán tartott beszámolójából kiderült: már 12 éves korában találkozott földönkívüliekkel, amikor egy vihar alkalmával elájult, és fura lények gyógyították meg. Idézem: „Irtózatos csattanást észleltem. Valami végigfutott a fán, és éreztem, hogy kézről kézre adnak. Felfektettek egy asztalra. Nagy fejük és nagy szemük volt, és pálcákkal bökdöstek”.

– Innen jöhet az a sor, hogy „ment a hűtlen nehéz fejjel”, A kör pedig eredetileg így kezdődött: Gabonakör közepén állok, körbevesznek ufósrácok…

– Néha azon filózok, hogy vajon Peti András nem földönkívüli-e?

– Akkor már inkább Illés Ildikó. Már miért volna az?

– Mert mindig olyan lassan, szaggatottan és faarccal beszél, mint a hetvenes-nyolcvanas évekbeli sci-fik humanoid ufonautái.

– Van benne valami. Amúgy mi, Csonka-Magyarország körül élő magyarok bizonyos értelemben valamennyien idegenek vagyunk…

– Éspedig?

– Csak nem földönkívüliek, hanem alföldönkívüliek!


Share Button
Ennyien olvasták: 256

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.