Központ
2019. március 20. szerda, Klaudia,

Hacsek és Sajó

Központ szeptember 26, 2013 Vélemény

MolnarTiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Tudja, miért esik a vajas kenyér mindig a vajas felére? / – Hogy káromkodjunk már reggel korán? / – Részben. De ez egy olyan kérdés, amely évtizedek óta foglalkoztatja a reggeliző asztal mellett ülő tudósokat is, most azonban azt állítják, végre megtalálták a választ. / – Éspedig? / – Az egész az asztal magasságával van összefüggésben: miután átzuhan az asztal szélén, a pirítósnak csak annyi ideje marad, hogy egy felet szaltózzon, mielőtt a földön landol. Chris Smith professzor és csapata száz szelet pirítóst vizsgált meg a Manchester Egyetemen – a 76 centi magas asztalról az esetek 83 százalékában a vajas felükre estek a szeletek.

– Ezeket a zseniket!

– A végeredmény szerint, ha valaki szeretné biztosítani a pirítós földre érkezését a vajas oldalával felfelé, akkor nagyjából 2 és fél méter magasságú asztalon tanácsos reggeliznie, ez ugyanis lehetővé teszi, hogy a pirítós teljes, 360 fokos fordulatot tegyen.

– Vagy kötözze rá egy macska hátára, mert az mindig talpra esik. Én viszont azt olvastam, hogy egy román képviselő nemrég indítványozta, hogy Szent Miklós, vulgo Mikulás napja is legyen hivatalos szabadnap ezután, a meglévő tizenvalahány mellett.

– Ha így folytatják, akkor Romániában lassan nem hivatalos munkaszüneti, hanem hivatalos munkanapokat fognak bevezetni.

– Az már biztos! Három szenátor pedig a pedofilok vegyi kasztrálásáról dolgozott ki törvénytervezetet. A kezdeményezést az ortodox egyház is támogatja.

– Szerintem a papok inkább kussoljanak ebben a kérdésben, mert velük kéne kezdeni a nyiszálást…

– A vegyi kasztrálás nem nyiszálás, hanem egy hormonkezelés, amely „kioltja a nemi vágyat és a nemi ingereket, a kezelés megszüntetésével viszont a szexuális funkció helyreáll”. A törvénytervezet értelmében egy kiskorú megrontásáért elítélt személy börtönbüntetését lerövidítené, ha ennek a hormonkezelésnek önszántából aláveti magát.

– Marhaság! Ne a börtönbüntetését rövidítsék le az ilyen állatnak, hanem azt rövidítsék meg, amivel a bűncselekményt elkövette…, kábé a hossza felének a duplájával!

– Aláírom. Biztos hallott róla, hogy amikor valakinek amputálják a végtagját, utána még sokáig ún. fantomérzése van, vagyis úgy érzi, mintha továbbra is meglenne…

– Igen, és?

– Vajon ez esetben is?

– Nem tudom, próbálja ki! Mi a disznóval jártunk így tavaly télen…

– Hogyhogy?

– Karácsonyra levágtuk, de olyan hamar elfogyott, hogy egy darabig azt hittem, még megvan.

– Esküszöm, ha marhaságok helyett értelmes dolgokon gondolkodna, már rég Nobel-díjas volna! Azt hallotta, hogy jön a pápa?

– Ide, Vásárhelyre? Na, hátha tesz a polgármesterre egy pápai rontást.

– Nem ide. Pontosabban nem jön, hanem megy: Magyarországra, és nem most, csak 2016-ban.

– És ki fogja fogadni, Ferenc testvér?

– Az kicsoda?

– Fábry szokta így emlegetni Gyurcsányt.

– Aligha. Bizonyára az államfő, Áder János. Ő is hívta meg a kisöreget, vatikáni látogatása alkalmával. Vitt neki ajándékba egy üveg vizet az egyik legismertebb magyar búcsújáróhelyként ismert mátraverebélyi forrásból.

– Mit mondjak, elég smucián, vihetett volna bár egy üveg sört. De képzelje, mostantól szabad a nyilvános maszturbálás! Mondjuk nem itt, hanem Svédországban, de az se semmi.

– Komolyan?

– Ja. Történt, hogy még nyár elején egy svéd muki lepucerkált az egyik stockholmi strandon, majd előkapta a pajszert, és maszturbálni kezdett. A 68 éves tatát szexuális visszaéléssel vádolták, ám a bíróság úgy döntött, hogy nem követett el bűncselekményt.

– Amennyiben?

– A bírák érvelése az volt, hogy az önkielégítést végző személy nem mások előtt vagy másoknak maszturbált. „Ahhoz, hogy bűncselekményről beszélhessünk, a maszturbációnak valakire vagy valakikre kellett volna vonatkoznia” – magyarázta az ügyész, hogy miért nem fellebbezte meg a bírósági döntést. Így a svédeknek ezután szabad a közterületen való önkielégítés, amennyiben nem zavarnak vele másokat.

– Most jöttem rá, hogy Romániában hiába tilos, mégis büntetlenül csinálják, immár huszonnégy éve…

– Hol?

– A parlamentben!


Share Button
Ennyien olvasták: 389

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.