Központ
2017. december 16. szombat, Etelka, Aletta
Eső valószínű
Ma
Eső valószínű
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Borús
Hétfő
Borús

Hacsek és Sajó

Központ november 27, 2013 Vélemény

MolnarTiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Képzelje, az amcsik kitalálták a színes kukoricát! / – Nahát! Ez a legvilágrengetőbb találmány a kerék óta! / – Ráadásul nem génmanipulációval, hanem hosszú, évtizedes kísérletezéssel fejlesztett ki színes szemű kukoricát egy oklahomai farmer, bizonyos Carl Barnes. Ő figyelt fel elsőként arra, hogy a kukoricacsövek időnként szokatlan – ámde alig észrevehető – színárnyalatban pompáznak. / – Szemfüles ember lehet. De túl sok gyakorlati hasznát nem látom a színes törökbúzának, hacsak azt nem, hogy megspóroljuk majd a tojásfesték árát, a tyúkok színes tojásokat fognak tojni tőle.

– Látom, nem túl lelkes. Mi bántja, hogy november végére megjött az ősz, vagy hogy Péterffy Lili kiesett az X-Faktorból?

– Egyik sem. Bár Lilikét még elnézegettem volna egy darabig, van valami különleges abban az ártatlanul csillogó, ám mégis szexisen fátyolos tekintetében.

– Nem pedofil maga egy kicsit? Alig tizennyolc éves, simán a lánya lehetne…, habár Geszti is úgy rágerjedt párszor, mint Alföldi a By The Wayes fiúkákra.

– By the way, azaz apropó: egyesek szerint pedofil ember nincs is, csak türelmetlen. De mit mind böngész ottan?

– Baumax-szórólapot. Elkezdődtek az ünnep előtti árleszállítások…

– Ja, láttam egy jót a piacon múlt pénteken, egy pofa kiírta a pityókára, így: BLEC FRAIDEI – 1LEU/KG.

– Mázlija volt, hogy nem kolbászolt arra Lakó Péterfi Tünde, biztos kiverte volna megint a díszhisztit. De visszatérve a Baumaxra, egy rakás termék féláron vagy még olcsóbban kapható. Például krómozott bárszék, 80 lej helyett csak negyvenért, nem érdekli?

– Mégis mi a túrót kezdjek otthon egy bárszékkel?

– Mittudomén…, rááll, amikor cseréli ki a villanykörtét. De van egyéb is, íme ez a fantasztikus ajánlat: 125 darabos szerszámkészlet 499 lejért!

– Fölösleges pénzkidobás.

– Miért?

– Mert aki született ezermester, mint például én, az egy viharvert csavarhúzóval is képes megjavítani bármit, aki meg kétbalkéz, mint maga, az vehet bármilyen überfasza szerszámkészletet.

– Hoppá! Multifunkciós zuhanykabin security-üveggel, csupáncsak 999 lejért 1800 helyett.

– Nem szoktak lőni rám zuhanyozás közben.

– … beépített masszázsfejekkel, plusz szárító, ledkivilágítás, rádió…

– Ne is folytassa. A mi fürdőszobánk olyan kicsi, hogy egy ilyen zuhanykabint még kettéfűrészelve se bírnék belegyömöszölni. Max úgy tudnám megoldani, ha a fürdőszobát szerelném be a zuhanykabinba, amivel megszívhatnám, ha például Florea szobrának elkészítése után a vécélehúzó gomb megnyomása helyett véletlenül a zuhanyt engedném meg.

– Továbbá: fehér akril fürdőkád, 400 lej helyett most csak 149!

– Az tényleg olcsó. Írja a méreteit is?

– Igen: 160x70x41 cm.

– Abba legfeljebb Emil Boc vagy Dancs Annamari férne bele, de külön-külön, illetve Szász Jenő derékig.

– Kilencszáz wattos ütvefúró se érdekli, potom 119 lejért?

– Azzal esetleg a piskótatésztát lehet kifúrni, a vasbetont távolról sem. Vennék viszont gépfegyvert, azt nem kínálnak?

– Minek az magának?

– A fölöttünk lakók meglepték az ovis feticájukat egy elektromos zongorával, reggeltől estig klimpírozgat rajta a kis édes már egy hete. Néha jön, hogy beleeresszek egy sorozatot a plafonba.

– Megoldhatná láncfűrésszel is, ami szintén akciós, 800 helyett 550 lej, ráadásul benzines. Természetesen úgy értem, hogy a zongorát darabolná szét vele, nem a kislányt.

– Ilyen benzinárak mellett ingyen se kéne. Vegye meg inkább maga Floreának, Mikulásra.

– Jut eszembe: hallott Oberbürgermeisterünk legújabb zseniális ötletéről?

– Éspedig?

– A minap bejelentette, hogy egy hamarosan beinduló projekt keretében minden újszülött és minden házasságot kötő pár kap egy facsemetét a polgármesteri hivataltól.

– Remélem nem retroaktív a dolog, mert akkor a környék összes erdejét rá kéne írassa a hidegvölgyiekre.

– A facsemeték ajándékozása a „Beerdősítjük Romániát” projekt részét képezi. A fiúgyerekek fái zöld levelűek lesznek, míg a kislányoknak piros levelű díszfákat ültetnek, a párok pedig maguk választhatják ki, milyen fát szeretnének.

– Ilyen gazdasági helyzetben szerintem tűzifát.

– A csemeték mellé a polgármesteri hivatal oklevelet is ajándékoz útravalóul, amelynek üzenete azt hangsúlyozza, hogy a gyökereik Marosvásárhelyen vannak, ide kötik őket.

– Remélem majd ragaszt rá egy képet is magáról, hogy mindig emlékezzenek, melyik gyökértől kapták.

– És ahhoz mit szól, hogy Vásárhelyt beállították a sarokba?

– Micsoda?

– Megbüntették, na.

– Kicsoda?

– Kelemen Hunor és Borbély László egyfelől, Dorin Florea másfelől.

– Zippelje ki, mert nem deriválom.

– Csukott szemmel közlekedik? Az RMDSZ-t lejárató molinók jelentek meg a napokban a város több pontján, a következő kétnyelvű szöveggel: „Kelemen Hunor és Borbély László képviselők által büntetett város”. A molinókon semmi nem utal arra, hogy a felirat kinek az álláspontját tükrözi, de ejsze még Illés Ildikó is kitalálná, telefonos segítség nélkül.

– Bezzeg ilyenkor vanegypercük odafigyelni a kétnyelvűségre.

– Válaszul az RMDSZ is kipattintott néhány bilingv lepedőt a Somira és a Víkendre, hogyaszongya: „Dorin Florea polgármester által büntetett város”.

– Ilyesmit mi is játszottunk anno az oviban: „csúnya vagy, beee!” – „te vagy csúnya, beee!”. Nem megbüntetve vagyunk mi ezekkel, Hacsek…

– Hanem?

– Megáldva!

Share Button
Ennyien olvasták: 364

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.