Központ
2017. november 22. szerda, Cecília
Eső
Ma
Eső
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Péntek
Helyenként felhős

Hacsek és Sajó

Központ június 27, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Mi a nyüvet csinál, csak nem sír? / – Éppen nem sírok, csak kibuggyant a könnyem a meghatódottságtól… / – Nafene! Aztán mitől haftódott meg ennyire? / – Ettől az újsághirdetéstől, ni, olvasom: Kedves marosvásárhelyiek! Köszönetem fejezem ki a város mindazon polgárainak, románoknak és magyaroknak egyaránt, akik a helyhatósági választásokon rám adták voksaikat. Megtisztelő az a bizalom, amellyel egy új mandátumot szavaztak meg nekem. Ez egyben arra kötelez, hogy betartsam az ígéreteimet. Arról biztosítom önöket, hogy a város az együttélés, a kölcsönös tisztelet és a multikulturalitás helyszíne marad. Együtt folytatjuk…

– Elég, maga agyalágyult! Én marha, jól bedőltem, pedig nem is kanyarodtunk. Akkor mi az a képén, ha nem könny?

– Logikus: verejték. Maga hogy bírja ezt a banánrohasztó hőséget? Nekem a nyelvem alatt is izzad.

– Jól. Olvastam, hogy ilyenkor napi négy liter folyadékot kell inni. Ez ma az ötödik söröm; még három, és megvan a kvóta.

– Igen, csak nem szeszes italt, mert az alkohol pont az ellenkező hatást váltja ki, elvonja a vizet a szervezetből.

– Na látja, ezért nem izzadok!

– Visszatérve Florea nyilatkozatára: miért nem hisz a békés román-magyar együttélésben? Nem ismeri a régi közmondást? Román, magyar – két jó barát, együtt verik meg a cigányt.

– Maga mit szed, hogy ilyen hülye, Prostamolt? Abban nincs se román, se cigány! Így hangzik: lengyel, magyar – két jó barát, együtt issza sörét, borát.

– Még tiszta szerencse, hogy nem ukránokkal van ez a közmondás, mert most törölhetnék az összes gyűjteményből a magyar bíró által meg nem adott ukrán gól miatt.

– Tudja, hogy hívják azt a vaksi gólvonalbírót? Vad István.

– Na és?

– Szerintem elírták a családnevét, mert minden bizonnyal a híres kuruc vezér, Vak Bottyán kései leszármazottja. De a borról jut eszembe: hallotta, hogy Dancs Annamariról bort neveztek el Pesten, az Operettszínházban? Dancs Ancsa bora, így hívják.

– Hát istenem, könyvtárat mégse nevezhettek el róla.

– Megkóstolná?

– Az attól függ, mennyit piáltam azelőtt…

– Miért?

– Mert szinte látom magam, ahogy kínlódok kimondani, akadozó nyelvvel: pincér, kérünk egy üveg dancsaccsaa, na…, egy üveg dacsaccsancsa…, a tökömbe, hozzon két sört!

– Valszeg Adrian Năstase se volt józan ama ominózus estén…

– Miből gondolja?

– Hát egy olyan nagy vadász, mint ő, hogy a rákba nem találta el a saját fejét? De pontosan miért is szabtak ki rá két év letöltendőt?

– Trafic de influență, magyarán befolyással való visszaélés, még magyarábban illegálisan gyűjtött lóvét vállalkozóktól a 2004-es választásokkor.

– Kár, hogy a bizalommal való visszaélést nem büntetik, mert akkor az egész bagázst rács mögé lehetne dugni, a tulipánbetyárokkal az élen.

– Nem tudja véletlenül, Romániában csak egyetemet végzett kretén lehet miniszterelnök?

– Szerintem igen.

– Kár. Nekem csak tíz osztályom van, s abból a tízből is három nyolcadik. Bezzeg a görögöknél…

– Bezzeg a görögöknél mi?

– Ott bárkiből lehet miniszterelnök, ma olvastam az újságban, hogy egy tehenész lesz az új kormányfő.

– Mi???

– Jaj, elnézést, nem tehenész, szamarász. Nagy különbség nincs.

– Esküszöm, magának a védőnő anno véletlenül valami mást adott be a hülyeség elleni oltás helyett! Nem szamarász a hellén miniszterelnök, maga degenerált, hanem Szamarasz. Így hívják.

– Kicsit hasonlít a szitu a miénkéhez, amikor a négy évvel ezelőtti győztes PD-L az RMDSZ-szel lépett koalícióra, ugyanis a görög főszamarász is egy kis baloldali párttal együtt készül kormányt alakítani, amely lényegében csak egy betűben különbözik Hunorék pártjától.

– Hogy hívják azt a pártot?

– PASZOK!


Share Button
Ennyien olvasták: 194

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.