Központ
2017. szeptember 25. hétfő, Eufrozina, Kende
Jórészt felhős
Ma
Jórészt felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Szerda
Helyenként felhős

Hiánypótló

Központ szeptember 5, 2012 Vélemény

Rólunk írták

Hiánypótló

Mármint a Központ című hetilap, mely új színt hozott a romániai magyar sajtó meglehetősen egyhangú világába. Szükség volt egy jobboldali, konzervatív, nemzeti szemléletet sugárzó kiadványra, hisz a hazai sajtópiacon ez a fajta kínálat meglehetősen szegényes. (Van viszont bőven kínálat olyan sajtótermékekből, melyek a Népszabadság kistestvérei akarnak lenni.)

 

A romániai magyar társadalom meglehetősen sokszínű, s bár az erdélyi magyar nem sokat filozofál azon, hogy ő jobb- vagy baloldali, ennek a közösségnek legalább a fele jobboldali beállítottságú és nemzetileg elkötelezett, több mint fele Fidesz-szimpatizáns. Ennek a hatalmas tömegnek kevés lehetősége van az írott sajtóban való képviseletre, hogy a magyar nyelvű rádió- és tévéadókról ne is beszéljünk. Azok tokkal, vonóval az RMDSZ elkötelezettjei.

Jómagam nemcsak azért olvasom a Központot, mert bírálja a „nagy” magyar pártot, hanem azért is, mert a két kisebb párttal szemben is kritikus valahányszor szükség van erre. Tudniillik mára világossá vált, hogy önmagukban ezek sem képesek megváltani minket.

Jó ötletnek tartom a magyarországi lapokból való átvételeket.

Maga a lap aktuális kérdéseket taglal, vezércikkei a lényeges dolgokról szólnak, új szín a humor, de a legfontosabb erénye a szókimondás.

Olvasóként, ha szabad lenne témákat ajánlani, akkor: kíváncsi volnék, mi történik most az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetében, a központi vezetésnek milyen a viszonya a Sapientia EMTE-hez, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségéhez, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületéhez? Érdekes kérdések, melyek megmutatják, hogy valóban az egész erdélyi magyarságot képviselik-e azok, akik melldöngetve állítják, ők az egyetlen, törvényes, választott képviselet.

Share Button
Ennyien olvasták: 137

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.