Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Homo sapiens sapiens

Központ december 13, 2012 Vélemény

Nemes_GyulaHomo sapiens sapiens

A duplán intelligens ember, a hatalmas, a természet ura, a teremtés koronája. A gondolkodó, az okos, a magasabb rendű, az evolúció csúcsa, a nagy felfedező. Vajon?Miket is fedezett fel az ember? Például: a háborút, a fajgyűlöletet, a tömegpusztító fegyvereket, a levegő-, víz- és környezet szennyezést, a szmogot, a kannibalizmust, az ateizmust és sorolhatnánk napestig a nagy felfedezések sorát.

 

Ha elfogy a táplálék, a növény csendben, békésen elszárad, elporlad. Az állat, ha növényevő sorsába beletörődve hagyja el az árnyékvilágot, ha ragadozó gyengébb állatokat ejt, de nem fajtársait. És így jutunk az emberig, a természet és a föld felett uralkodó észig. Ha nincs tápláléka, meglopja, megcsalja, megzsarolja, megöli saját fajtársait. Sőt, halmoz: élelmet, értéktárgyakat, vagyont, fegyvert, embertársai kárára. De minek? Úgy is csak annyi vagyonnal távozik a földi létből, amennyivel érkezett. Porból lett és porrá válik.

Az ember kezéhez rengeteg vér tapad. Több állatfaj teljes kipusztulása is az ő műve. A hatalmas esőerdők kivágása úgyszintén. A népirtás sem áll távol tőle. A történelem ezerszám szolgáltatott arra példát, hogy mi történik, ha a hadvezetés egy-egy elmebeteg ember kezébe kerül.

Végül akkor mi is az ember? Egy egó-imádó, öntelt, szánalomra méltó, parányi kis porszem.


Share Button
Ennyien olvasták: 194

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.