Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Homo sapiens sapiens

Központ december 13, 2012 Vélemény

Nemes_GyulaHomo sapiens sapiens

A duplán intelligens ember, a hatalmas, a természet ura, a teremtés koronája. A gondolkodó, az okos, a magasabb rendű, az evolúció csúcsa, a nagy felfedező. Vajon?Miket is fedezett fel az ember? Például: a háborút, a fajgyűlöletet, a tömegpusztító fegyvereket, a levegő-, víz- és környezet szennyezést, a szmogot, a kannibalizmust, az ateizmust és sorolhatnánk napestig a nagy felfedezések sorát.

 

Ha elfogy a táplálék, a növény csendben, békésen elszárad, elporlad. Az állat, ha növényevő sorsába beletörődve hagyja el az árnyékvilágot, ha ragadozó gyengébb állatokat ejt, de nem fajtársait. És így jutunk az emberig, a természet és a föld felett uralkodó észig. Ha nincs tápláléka, meglopja, megcsalja, megzsarolja, megöli saját fajtársait. Sőt, halmoz: élelmet, értéktárgyakat, vagyont, fegyvert, embertársai kárára. De minek? Úgy is csak annyi vagyonnal távozik a földi létből, amennyivel érkezett. Porból lett és porrá válik.

Az ember kezéhez rengeteg vér tapad. Több állatfaj teljes kipusztulása is az ő műve. A hatalmas esőerdők kivágása úgyszintén. A népirtás sem áll távol tőle. A történelem ezerszám szolgáltatott arra példát, hogy mi történik, ha a hadvezetés egy-egy elmebeteg ember kezébe kerül.

Végül akkor mi is az ember? Egy egó-imádó, öntelt, szánalomra méltó, parányi kis porszem.


Share Button
Ennyien olvasták: 448

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.