Központ
2020. november 23. hétfő, Kelemen, Klementina

Honatya-terápia

Központ december 30, 2011 Vélemény

Ferenc_ZsomborHonatya-terápia

„Ártatlan” hírként került be a médiába, hogy a szenátus megszavazta azt a határozatot, amely heti rendszerességgel kötelezővé tenné a himnusz eléneklését az iskolákban. Mivel az iskolalátogatás kötelező, a szülők nem jókedvükben iratják a gyermekeiket a tanintézményekbe, hanem kötelességként, még akkor is, ha egyesek azon a véleményen vannak, hogy nem érdemes egy ilyen „elavult, gyermekellenes és személyiségromboló” oktatási rendszerbe beadni a jobb sorsra érdemes csemetéiket.

Ezzel a kötelező iskoláztatással akarják egybekötni a honatyáink a román himnusz majd’ orrvérzésig történő énekeltetését, és mivel ennek semmi köze nincs a tanuláshoz, magától adódóan merül fel az alkotmányellenesség gyanúja. Olyan alapvető emberi jogokat tipornak sárba ezzel, mint a szabadsághoz való jog, a szabad vélemény-nyílvánításhoz való jog, de megcsonkítják ezáltal az oktatási-nevelési folyamatot is. Mint a barmok, úgy kellene majd a gyermekeinknek énekelniük, tehát a népbutítás esete is fennáll. Innen már csak egy lépés van addig, hogy mindenféle őrültséget rákényszerítsenek az ártatlan kiskorúakra, mint a diktatúrák idején. Mindezek ellenére, az RMDSZ parlamenti és szenátusi frakciója hallgatással nyugtázta ezt a szörnyű döntést, legalábbis nem hallottuk még egyik képviselőnket sem kiállni a „zenés hétfő reggelek” ellen. A sok ügyvéd, jogász, (b)író, (ló)doktor meg „észmester” közül nem került még senki, aki megtámadta volna ezt a döntést az alkotmánybíróságon. Pedig ez lenne a politikusaink dolga!

Ha ennyire természetes az általunk megválasztott honatyáknak, hogy az iskolások a tanulás helyett a román himnuszt fújják, következzen néhány javaslat arra, hogy ők miként tudnának jó példát mutatni a kis nebulóknak:

Az ülésszakok elején és végén térdre ereszkednek, és megcsókolják az ország zászlaját.

Nem csak a himnuszt éneklik el, hanem naponta hóráznak, és hűségesküt tesznek.

Minden csütörtök délután saját kezűleg leírják a román himnusz mind a tizenegy szakaszát.

A román nemzettel való szolidaritásból a mandátumuk ideje alatt csak puliszkát esznek.

Az ügyes-bajos dolgaikat, mint megannyi román honfitársuk, a szabad ég alatt felállított árnyékszékekben végzik el, a parlamenti vécéket hajléktalanoknak adják át.

Csak és kizárólag Daciával közlekednek.

A csengőhangja mindenkinek a román himnusz kell legyen.

Minden évben kizárólag a román tengerparton nyaralnak, az anyósukkal kettesben.

Az ország iránti szeretet jeléül minden honatya magára tetováltatja a román zászlót és a himnuszt teljes egészében.

Kizárólag „mánélé” zenét hallgatnak.

Piros-sárga-kékre festik a hajukat.

Vegyes házasságot kötnek, vagy a jelenlegi házastársaikat lecserélik románra.

Csak bocskorban járnak.

Az „ízes” magyar káromkodások helyett a sokkal „enyhébb” román szitkozódásokat használják.

Kinyílvánítják, hogy Drakula leszármazottai, és ezt be is bizonyítják az évente megrendezendő magyar vérszívó versenyen.


Share Button
Ennyien olvasták: 645

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.