Központ
2020. február 20. csütörtök, Aladár, Álmos

Lefejezve minden szinten

Ferencz Zsombor június 20, 2015 Vélemény

zsombor_kpontA vádlottak padján, a határainkon kívül, börtönben vagy a korruptak bűvkörében. Megalázottan, hitelvesztetten, megzsarolva, kikészítve. Ki gondolta volna, hogy ilyen szomorú sorsra jut közösségünk elitje? Csalás, lopás, hazugság. Csupán erről szólnak a hírek. Azok pedig, akik egyelőre még nem érintettek a botrányos hírekben, harmatgyenge politikai tevékenységet folytatnak. Olyannyira, hogy felmerül a kérdés: „Velünk tartanak-e vagy a medvével?” Félnek, sündörögnek, magyarázkodnak, mellébeszélnek. Hát kinek maradt még bizalma ezekkel a képviselőkkel szemben?

Pedig nem volt ez mindig így. Voltak olyan alakulataink, amelyekben sokan hittek. Olyan vezetőink, akiket feltétel nélkül, vakon követtek. És olyan vállalkozóink, akikre fel lehetett nézni, akiket dolgosnak, kitartónak és találékonynak lehetett nevezni. Aztán sorra becsődöltek. A pártok mindenféle alantas szövetséget megkötöttek. Ha nem volt más kéznél, akkor a megátalkodott magyargyűlölőkkel. Mindegy volt, csak jöjjön a pénz belőle. Profi módon, szép korifeusi köntösben. Központilag és helyi szinten. A kormány, a parlament és az önkormányzati hivatalok posványos útvesztőiben. Bár javában folyt a siránkozás a kisebbségi lét nehéz feltételei miatt, ez nem okozott gondot a hatalmi csoportosulások megszervezésében. A kormány támogatásában és a helyi tanácsok harmonikus működtetésében. Amikor a legfőbb ellenzéki ütőkártya az volt, hogy „nem szavazunk a bizalmatlansági indítvány ellen”. Persze azt nem mondták ki, de nyilvánvaló volt, hogy mellette sem. A minden sebből vérző, magyarellenességben élen járó miniszterelnökkel szemben. Ügyes húzás, ködös, képmutató kiszerelésben. Aztán ott volt a bojkott. De melyik bojkott? Ja, azt már réges-régen elfelejtették! Mit is mondhatnánk erre? Nagy igény mutatkozik a memóriajavító készítményekre! Magnézium B6, Ginko Biloba, Memolife. Ezek a legelterjedtebbek. Ha nem szedik az elöljáróink, legalább mi, választók éljünk ezekkel a szerekkel. Hiszen súlyos következményei lehetnek a feledékenységnek!

Korrupciós ügyek, vádemelések, börtönbüntetések. Kiss Sándorok, Nagy Zsoltok, Markó Attilák, Ráduly Róbertek. Ki maradt ki a sorból, melyik szervezeti egység élte túl a lefejezéseket? Az elöljáróinkat eltávolították, aki pedig talpon maradt, azt csak másod- vagy harmadhegedűsi szinten szerepeltetik. Az eddig sikeresnek nyilvánított üzletemberekről újabb és újabb turpisságokat fedeztek fel. Háttérben megkötött egyezségeket. A politikai hatalommal való üzérkedést. A szavazatainkból származó döntésjogok eladását a könnyen megszerezhető banikért, lejecskékért. Itt állunk árván, némán, minden szinten lefejezve. Jönnie kell egy új generációnak, egy új alapokra helyezett érdekképviseletnek.

Share Button
Ennyien olvasták: 938

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.