Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Mindannyiunk büntetése

Ferencz Zsombor január 29, 2015 Vélemény

zsombor_kpontAz értetlenek kórusává változott az a szervezet, amely valójában Nagy Zsolt legfőbb támogatója és védelmezője kellett volna legyen. Évek óta az ártatlanságáról nyilatkoztak, de eközben nem tettek egyetlen olyan konkrét lépést sem, amellyel a vele való teljes mértékű, önfeláldozó együttérzésüket bizonyították volna. Persze az is lehet, hogy csak megjátszották a kiállásukat, akkor viszont hazudtak. Elvárható lett volna, hogy kilépjenek az általuk kritizált rendszerből, mondjanak le, vagy valamilyen hatásos akciót szervezzenek. Ehelyett viszont folytatták az ominózus kormányokkal való bratyizást, hozzájárultak további „minisztériumi, hatósági és bizottsági igazságtalanságok” létrejöttéhez, amelyek szintén büntetésekhez vezettek. Az újabb esetek kapcsán felmerülő kérdésekre is mindössze értetlenséggel és lelki vigasztalással feleltek. Pedig nagyobb lett volna a felelősségük mindazoknak, akik szervezeti vezetőként előléptették az érintett politikusokat, ezáltal pedig kiszolgáltatottá és büntethetővé tették önmagukat és a rájuk szavazókat.

A józanul gondolkodók számára nem hozhat semmiféle megkönnyebbülést egy ilyen ítélet. Az üggyel kapcsolatos egyéni tragédiákon túlmenően, nincs olyan következménye, tanulsága az esetnek, amely a hasznunkra válhatna. Talán annyi, hogy más szelekciós módszerekkel kellett volna dolgozniuk a káderosztály alkalmazottainak. A belső „előválogatások” helyett olyan nyílt pályázatokkal, amelyekhez mindenki hozzáférhetett volna. Így viszont csakis az elnökséget terheli a felelősség. Azokat a személyeket, akik elmulasztották az alakulat megfiatalítását, a valódi versenyhelyzet kialakítását, és a korrupciós esetek megakadályozását. Akik úgy érezték, hogy tudják a dolgukat, de bebizonyosodott, hogy tévedtek. Akik olyan mély szintre süllyesztették az erdélyi magyar érdekképviseletet, amelynél rosszabb már nem lehet. Majd jön egy újabb „tisztújítás”, és minden marad a régiben.

Pedig volna bőven jelentkező, ha más feladatot is felkínálnának, mint az „öregek” számára nyújtott táskahordozói teendők. Ha leosztanák a felelősséget, és megadnák hozzá a szükséges eszközöket, hatalmat. Ha nemcsak mímelnék a politizálást, hanem tennének is a felvállalt ügyekért, és őszinték lennének. Ha a tudás és a képesség mellett alapfeltétel lenne a becsület. De sajnos a bűnvádi eljárásoknak még nincs vége. Nem ez lesz az egyetlen fájdalmas ítélet. Még soron vannak azok a tárgyalások, amelyek szintén több éve folynak. Olyan egykori tisztségviselőkkel szemben, akik tudatlanságból vagy haszonvágyból rossz döntéseket hoztak. Akik közül egyesekre illik az a mondás, hogy „szégyen a futás, de hasznos.” A kormányzati „szerepvállalásért” most egyénként és közösségként is elszámoltatnak. Az erős képviseletből nem marad más, mint sajnálkozás, lelki együttérzés, értetlenség, kudarc.

Share Button
Ennyien olvasták: 1280

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.