Vélemény

Mindig van lennebb

VÉLEMÉNYEM SZERINT

Az ember olykor hajlamosnak mutatkozna arra, hogy kijelentse: nem tulajdonít túlzottan nagy jelentőséget a politikának, különösen annak nem, amit az RMDSZ városi és megyei szervezete egy ideje előad. Aztán mégiscsak felfigyel erre-arra, mert hát történnek dolgok a párt háza táján. Ha komolyabbnak tekinthető eredményekkel nem is büszkélkedhet a szervezet, de cirkusz az van, kavarják rendesen érdekvédelmileg és közképviseletileg egyaránt.

A legutóbb például sorra mondtak le a városi önkormányzati képviselők, s a megüresedett helyeket sem igen akaródzott betölteni. Hogy nem most világosodtak meg, nem most ébredtek öntudatra a lemondottak, az gyanítható. A radikálisnak is nevezhető lépések a megyei és a városi szervezetek vezetői közötti ellentétekkel magyarázhatók. A megyei tanács élén sikeresnek túlzással sem nevezhető Péter Ferenc pártvonalon igyekszik kompenzálni, megmutatni, hogy mégiscsak ő a főnök. Meg is nyirbálta a városi szervezet hatásköreit, önállóságát. Ami ellen Vass Levente hiába próbált tiltakozni, maradt a korlátozott mozgástérrel. A mostani lemondások is arra a hatalmi harcra vezethetők vissza, amik a szervezeten belül dúlnak, s amelyek most, a jövő évi választások közeledtével tovább durvulnak. Nagy a gyanúnk, hogy a visszavonult egykori vezetők sem nyugodtak bele egészen abba, hogy mások próbálják fújni a passzátszelet a pártban. Emlékszünk még mekkora feszültségek, ellenségeskedések voltak Frunda és Vass között. Mindenesetre tévedett, aki azt hitte, hogy végleg lejátszott a mérkőzés, hogy Frunda hajlandó teljesen háttérbe vonulni, átengedni a terepet Vassnak. Mint ahogyan sem Markó, sem Borbély nem hajlandók teljesen megválni egykori befolyásuktól. Édes a hatalom íze, nehéz lemondani róla.

Sajnos a belső hatalmi harcok rengeteg energiát emésztenek fel, olyan fontosnak hitt dolgokra, mint például az orvosi egyetem már nem is futja. Arra már sem képesség, sem szándék. Pedig nagy hiba lenne azt hinni, hogy egy Forgatag típusú, akár sikeresnek is mondható rendezvénnyel kiváltható a hatékony érdekvédelmi küzdelem.

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.