Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Nem jön a sült galamb

Ferencz Zsombor február 6, 2015 Vélemény

zsombor_kpontCsak a feketeleves. Pedig türelmesen várták a politikusaink – immár huszonöt éve – hogy a szájukba szálljon a friss, ropogós sült galamb. Mindhiába. Tenni is kellett volna érte, sokkal többet, mint amennyit megtettek. Tudhatták volna, hogy nem oldódnak meg maguktól a problémák, csak tovább fokozódnak. A hatalom nem fog a mi érdekünkben cselekedni, bárki is álljon az ország élén. Az intézményeinket nem támogatják, a jogainkat nem védelmezik.

Emiatt pedig egy olyan munkatervet kellett volna kidolgozniuk, amely nem csak a felkínált lehetőségek kihasználásához, hanem az esetlegesen felmerülő akadályok és gáncsoskodások elhárításához vezetnek. Számítaniuk kellett volna a hungarofób lépésekre. Arra, hogy a restitúciós határozatok ellen kifogásokat emelnek, hogy a székely zászlóból reklámanyagot fabrikálnak, hogy a magyar himnuszért büntetnek. A paranoiás elmék ötletgazdagsága kimeríthetetlen. Továbbra is meghurcolják a Wass Albert műveiből felolvasó megemlékezőket, és hogy ne maradjon ki senki a sorból, a román hatalom hűséges szolgáját, a szövetségi elnököt is kivizsgálják az értelmetlenül pusztába kiáltott „Veled vagyunk, Zsolt!” kijelentése miatt.

Politikai vezetőink képtelenek a kényelmetlen helyzetek megelőzésére. Pedig vannak olyan leleményes észjárású harcosai közösségünknek, akik megmutatták, milyen alternatív eszközök állnak a rendelkezésükre. Ilyen például az „egybanis” akció, amely egyetlen személy következetességének köszönhetően, a megfelelő jogi támogatással karöltve térdre kényszerítette és nevetségessé tette a túlbuzgó hatóságokat, csendőröket. Szintén hatásos és eredményes volt annak a néhány civil aktivistának a tevékenysége, akik „elérték”, hogy a magyarok elleni diszkrimináció miatt a marosvásárhelyi „mindenható” polgármestert megbüntessék. Kimozdították a holtpontról a kétnyelvű utcanévtáblák ügyét. És került egy olyan „dalos kedvű” aktivista is, aki köztéren adta elő az Európai Unió legismertebb himnuszait. Így húzta el a mániákus prefektus nótáját. Ki tette fel ilyen leleményességgel a kérdést az állambiztonsági szerveknek, hogy miért csak Wass Albert körül van ekkora felhajtás, a Kárpátok géniuszára megemlékezőkkel szemben pedig nincs?

Eközben ünnepi gálát szerveztek. Sok tulipánnal és pompával. Bőbeszédű felszólalókkal, miniszterelnök-helyettessel. A pártkatonák eddigi munkájának az elismerésével. A gáláról viszont hiányzott az általuk képviselt közösség, a negyedszázada hűségesen szavazó erdélyi magyarok hangja. Azoknak a jelenléte, akik elmondhatták volna, hogy nemcsak az számít, hogy hány év volt a szervezet életében és mit ért el, hanem az is, hogy mennyi pénzt költött el fölöslegesen, hány rossz döntést hozott és hány lehetőséget szalasztott el.

Share Button
Ennyien olvasták: 819

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.