Központ
2019. szeptember 20. péntek, Friderika

Ökörségünk határtalan

Szentgyörgyi László augusztus 3, 2017 Vélemény

VÉLEMÉNYEM SZERINT

Mottó: „Mindennek van határa, és ezt veszedelmes átlépni, mert ha egyszer átléptük, nincs visszatérés.” (Dosztojevszkij)

Botrányos, minimum a jó ízlés elleni merényletként minősíthető határozatot szavaztak meg Marosvásárhely önkormányzati képviselőtestületének tagjai: egy négytagú küldöttséggel képviseltetik a várost a Vallások a békéért világszövetség dél-koreai találkozóján. Az egész buli mindössze 5.152 dollárral és 360 lejjel terheli, nem, nem az utazók zsebét, hanem a város kasszáját, amit tudvalevőleg az adófizető városlakók pénzéből töltenek fel.

Bevallom: szinte semmit nem tudok az említett szervezetről, s annak első emberéről – mit emberéről: a „mennyek hírvivőjéről”, mert annak nevezi magát -, Man Hee Lee-ről. Legfennebb annyit, amennyit a mennyei ügyekben nem túl tájékozott helyi sajtóból megtudhattam. Igaz, az átlag dél-koreai sem igen tudja, kicsoda Vass Levente, s élek a gyanúperrel, nem is fogja megtudni. Peti Andrásnak viszont még van esélye arra, hogy híre – mire jók a menetrend szerinti nemzetközi járatok? – szárnyra keljen. Mindenesetre, ha a városlakók képviseletére kiszemelt fényes tekintetűek – Makkai Gergely alpolgármester, Peti András, Pui Sebastian és Moldovan Călin – valamelyike netán többet tudna, kérem, haladéktalanul tájékoztasson.

Nem követel komolyabb észbeli képességeket annak megállapítása, hogy milyen mögöttes szándék húzódhat egy ilyen út finanszírozása mögött. Az előzmények szintén ebbe az irányba mutatnak. Tán emlékeznek még örökös alpolgármesterünkre, Csegzi Sándorra, akit mandátumai alatt főnöke nem terhelt semmiféle komolyabb feladattal, ergo felelősséggel sem. Cserébe viszont utaztatta mindenfelé, nehogy má’ belepusztuljon a mellőzöttségbe, a semmittevésbe.

Állásfoglalásra kényszerült a kényes ügy kapcsán az RMDSZ városi szervezetének elnöke, Vass Levente is. Facebook-bejegyzésében írta: „A félreértések elkerüléséért! A két marosvásárhelyi RMDSZ-tanácsos nem fog Koreába utazni. Vagy ha megteszi, akkor sajtótájékoztatón fogom kérni, hogy bemutassák a munkájuk eredményét és a megtérülést”.

A leírtak alapján két változat lehetséges: az első szerint valóban itthon maradnak, akkor pedig Vass Leventét elismerés illeti, amiért sikerült megakadályoznia, hogy emberei újabb „ökörséget” kövessenek el. A második szerint mégiscsak elutaznak, ami a városi RMDSZ-elnök teljes tekintélyvesztésével járna. Mert az elképzelhetetlen, hogy „munkájuk” eredményességét netán bizonyíthassák.

Share Button
Ennyien olvasták: 992

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.