Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Olvasói levél: Bokros Lajosnak szántam

Központ február 28, 2013 Vélemény

levelOlvasói levél:

Bokros Lajosnak szántam

Nagyon sokat gondolkodtam a megszólításon, Bokros „úr” – nem akarom e jelzővel megsérteni –, de azt, hogy elvtársnak szólítsam, nem tehetem, hisz soha nem voltam párttag, még KISZ-tag sem. Bokros Lajos, önnek is el kell mondanom, hogy az MSZP-SZDSZ-koalíció kormányzása idején, amikor ön pénzügyminiszter volt, olyan hibás döntéseket hoztak, melyeknek hatására a nemzetnek, magának a népnek csak a szenvedés, keserűség és bánat jutott osztályrészül. Ezek a hibás döntések, közvetett módon, az elszakadt területeken élő magyarokat is érintették.

Ekkor vált teljesen világossá, hogy az MSZP nemzetietlen, az SZDSZ nemzetellenes párt! Összevetésként: a 140 éves török uralom annyi keserűséget, bánatot nem okozott, mint amennyit a „komcsi-libsi” koalíció. Megjegyezném, hogy mindezt egy önnél fajsúlyosabb szoci politikusnak is elmondtam, és nem cáfolta meg állításom.

Az 1970-es években a Víkendtelepen egy színész barátomnak azt mondtam, hogy 10 millió 200 ezer magyar állampolgárból, csak 6,5-7 millió a magyar, a többi csak magyar állampolgár. Bokros úr, ön is ez utóbbiak közé tartozik, hisz nem veszi figyelembe, hogy az MDF már nem létezik, Dávid Ibolya, Debreczeni József és Schmuck Andor már a politikai élet perifériáján bolyonganak. A megmaradt MDF, illetve a JESZ, ahogyan mostanában nevezik magukat hiába szólította fel önt, hogy adja vissza EP-képviselői mandátumát, ön megtagadta. Brüsszelben – Tabajdi Csabával és Göncz Kingával együtt – folyamatosan a magyar nép, nemzet ellen szónokol. Kérdem én öntől, és megnevezett társaitól, végig tudnak-e menni a pesti utcán anélkül, hogy a talpuk ne piruljon? Szembe mernek-e nézni, fel tudják-e emelni pironkodás nélkül a fejüket azok előtt, akik valóban szeretik hazájukat?

A legutóbbi vásárhelyi „komcsi” összejövetelen – harminc-negyven ember jelenlétében – „burában”, zárt ajtók mögött tárgyaltak, ki tudja miről. Bokros úr, egy német, egy francia, vagy egy román soha, vagy csak a legritkább esetben mond rosszat a hazájáról, ön viszont folyamatosan ezt teszi. Márai Sándor fogalmazta meg a leghitelesebben azt, amit önre nézve is érvényesnek tartok: „a kommunistáktól még nehéz lesz megszabadulni, mert senki sem olyan veszedelmes, mint egy bukott eszme haszonélvezője, aki már nem az eszmét védi, hanem a zsákmányt!”

Záró gondolatként a Miatyánkból idézek: „ne vígy minket a kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól!”


Marosvásárhely, 2013. február 15.    Molnár György


Share Button
Ennyien olvasták: 459

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.