Központ
2017. szeptember 24. vasárnap, Gellért, Mercédesz
Helyenként felhős
Ma
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Kedd
Helyenként felhős

Peti András elszállt esélyei

Szentgyörgyi László május 14, 2016 Vélemény

Elbukta a repülőtéri versenyvizsgát az RMDSZ jelöltje

Nemrég tartották a Transilvania repülőtér megüresedett igazgatótanácsi posztjainak betöltésére meghirdetett előzetes, a jelöltek szakmai kompetenciáját felmérő versenyvizsgákat. Az említett testület elnöki tisztségére, adminisztrátori posztjára az RMDSZ Peti Andrást, a városi szervezet elnökét, Marosvásárhely alpolgármesterét jelölte. A versenybizottság által május 6-án közzétett eredmények szerint Peti András nem érte el – igaz, a többi jelölt sem – az átmenő minősítést.

rezultate2 (1)-page-001

Az eset kapcsán számos kérdés vetül fel bennünk. Mint például:

Ki, kik és milyen kritériumok alapján döntöttek Peti András jelöltsége mellett?

(A körülmények ismeretében állítjuk: szinte teljesen kizárt, hogy ilyen fontos tisztségre bárki is politikai hátszél nélkül versenyvizsgázhat.) Vagy:

Ki viseli a felelősséget a csúfos kudarc miatt?

(Az világos, nem egy könyvtárnyi tudásanyagról kellett számot adniuk a jelölteknek, hanem egy előre megadott bibliográfia szerint.) Továbbá:

Jár-e valamilyen következményekkel – magára a jelöltre, illetve a jelölőkre vonatkozóan – a lebőgés, ami által nemcsak a jelölő RMDSZ, hanem a vásárhelyi magyarság tekintélyén is kiköszörülhetetlen csorba esett?

(Ilyen esély – a Székelyföld kapujának számító reptér irányítása nemcsak közösségi szempontból lett volna fontos, de tekintve a havi 11100 lejes havi juttatást, bizony anyagilag is megérte volna a poszt elnyerőjének – egy hasonlóan komoly gazdasági kulcspozíció elnyerésére nem mindennap adódik.)

Share Button
Ennyien olvasták: 1398

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.