Központ
2020. május 26. kedd, Evelin, Fülöp

Peti András elszállt esélyei

Szentgyörgyi László május 14, 2016 Vélemény

Elbukta a repülőtéri versenyvizsgát az RMDSZ jelöltje

Nemrég tartották a Transilvania repülőtér megüresedett igazgatótanácsi posztjainak betöltésére meghirdetett előzetes, a jelöltek szakmai kompetenciáját felmérő versenyvizsgákat. Az említett testület elnöki tisztségére, adminisztrátori posztjára az RMDSZ Peti Andrást, a városi szervezet elnökét, Marosvásárhely alpolgármesterét jelölte. A versenybizottság által május 6-án közzétett eredmények szerint Peti András nem érte el – igaz, a többi jelölt sem – az átmenő minősítést.

rezultate2 (1)-page-001

Az eset kapcsán számos kérdés vetül fel bennünk. Mint például:

Ki, kik és milyen kritériumok alapján döntöttek Peti András jelöltsége mellett?

(A körülmények ismeretében állítjuk: szinte teljesen kizárt, hogy ilyen fontos tisztségre bárki is politikai hátszél nélkül versenyvizsgázhat.) Vagy:

Ki viseli a felelősséget a csúfos kudarc miatt?

(Az világos, nem egy könyvtárnyi tudásanyagról kellett számot adniuk a jelölteknek, hanem egy előre megadott bibliográfia szerint.) Továbbá:

Jár-e valamilyen következményekkel – magára a jelöltre, illetve a jelölőkre vonatkozóan – a lebőgés, ami által nemcsak a jelölő RMDSZ, hanem a vásárhelyi magyarság tekintélyén is kiköszörülhetetlen csorba esett?

(Ilyen esély – a Székelyföld kapujának számító reptér irányítása nemcsak közösségi szempontból lett volna fontos, de tekintve a havi 11100 lejes havi juttatást, bizony anyagilag is megérte volna a poszt elnyerőjének – egy hasonlóan komoly gazdasági kulcspozíció elnyerésére nem mindennap adódik.)

Share Button
Ennyien olvasták: 1771

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.