Központ
2020. november 26. csütörtök, Virág

Politikai „huncutságok”

Központ augusztus 8, 2012 Vélemény

Politikai „huncutságok”

Én már semmit sem értek.A nép jelölt, vagy önjelölt vezetőket választ demokratikus úton soraiból éppen, azért mert egyik, vagy másik politikai alakulat, párt tagjai közül valók. Annak ideológiáját vallják, annak színeiben indulnak a választásokon. A jó nép naivan hisz abban, hogy valaki éppen ettől jobb, mint a másik és neve mellé üti a pecsétet. Na, most már miként van az, hogy valakik választott honatyáink közül merik venni a bátorságot és a mandátumuk lejárta előtt – pü-pü nem játszom alapon – átigazolnak egy másik pártba.

Hogy van az, hogy ma narancssárga vagyok, holnapra meg vörössé válok? Milyen emberek ezek? Nincs bennük gerincesség, önbecsület, kitartás, hűség? Hogy lehet akkor megbízni bennük? Hogy lehet őket újabb megbízatásban részesíteni, újabb mandátumra feljogosítani?

Egyre több élenjáró intézményvezetőnket, csúcspolitikusunkat vádolják meg azzal, hogy plagizált, vagy sikkasztott, vagy lopott, vagy visszaélt a hatalmával. Hogyan van az, hogy ha bizonyítást is nyer, hogy ez nem csak mocskos rágalom, befeketítési kísérlet vagy aljas politikai húzás, mégis foggal-körömmel ragaszkodik a bársonyszékéhez? Hogyan van képe ahhoz, hogy megmaradjon a pozíciójában, és ne mondjon le, hanem bitorolja valakinek a helyét?

Hogyan van az, hogy egy demokratikusnak mondott európai államban valaki, vagy valakik abból harácsolnak politikai hatalmat, hogy a kisebbségek ellen uszítanak? És ha hatalomra kerülnek, az első látványos megvalósításuk az, hogy azok demokratikus jogait törik le, vagy a jogok érvényesítését akadályozzák meg.

Hogy van az, hogy mindenek ellenére a kisebbség érdekeit képviselő csúcspolitikusok mégis ezek kegyeit keresik? Vagy ez az úgynevezett érdekképviselet csak egy szűk csoport érdekeit képviseli? Hogyan lehet az, hogy miután lealázták, legyalázták, lemocskolták, le… őket, még egy asztalhoz ülnek velük tárgyalni?

Hogyan történhetnek meg mindezek a dolgok? Vagy ezt jelenti a politika? Ezt jelenti politizálni? Hazudni, csalni, lopni, megalkudni, megalázkodni? A parlamenti mentelmi jog meg mindent eltakar, mindent elsimít?

Én már semmit sem értek.

Share Button
Ennyien olvasták: 461

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.