Központ
2020. június 01. hétfő, Tünde

RMDSZ – Gyalázatos alpolgármester-választás

Molnár Tibor június 30, 2017 Vélemény

Történelmi lehetőséget „szalasztott el” a vásárhelyi RMDSZ – és általuk a vásárhelyi magyarság is – a tegnapi tanácsülésen azzal, hogy a „szövetség” tanácsosai nem szavazták meg Makkai Gergely mellé második magyar alpolgármesternek a POL-os (Szabad Emberek Pártja) Györfi Júliát, hanem a PSD-s Sergiu Papucot preferálták helyette. Pedig meglett volna rá a lehetőségük: az ülésen, természetesen még a szavazás előtt Hermann Mark Christian POL-os tanácsos elmondta, hogy a POL háromfős frakciója egységesen Makkai Gergelyre fog szavazni, ama elvi megfontolásból, hogy legyen végre a marosvásárhelyi magyar közösségnek is képviselete a városvezetésben. Hermann ugyanakkor arra biztatta RMDSZ-es kollégáit, hogy – Makkai Gergely mellett – támogassák szavazataikkal a POL-os Györfi Júliát a másik alpolgármesteri tisztség elnyerésében (egyszerűbben: szavazzanak rá), hiszen nyolc év után újra magyar többségű a városi tanács, és nem ártana élni ezzel az előnnyel. Ezt követően a POL három tanácsosa egységesen Makkai Gergelyt és Györfi Júliát támogatta a szavazáson, és az RMDSZ-ben szintén teljes volt az összhang: a kilenc tanácsos egytől egyig Makkaira és a PSD-s Sergiu Papucra szavazott! Annak a pártnak a jelöltjére, amely pár napja még az országos magyarellenes ámokfutás okozója, és, mint ilyen, egyben felelőse is volt, hogy az elmúlt huszonhét év gazemberségei közül csak a legutóbbit említsük.

„Tekintettel arra, hogy jogi kényszer állt elő az alpolgármester megválasztására, így az RMDSZ nem engedhette meg, hogy a helyi tanács legnagyobb frakciójaként ne legyen jelöltje, és a magyar közösségnek alpolgármestere. Fontos, hogy közösségünk is képviselve legyen a város vezetésében, legyen, akihez forduljanak a marosvásárhelyi magyar emberek” – nyilatkozta Vass Levente marosvásárhelyi RMDSZ-elnök. Az alpolgármester megválasztásáról szóló határozattervezetet valójában Hermann Mark Christian nyújtotta be (ennyit a jogi kényszerről), akinek az egyik magyarpészédés, izé, eremdéeszes tanácsos a szünetben odasúgta, hogy igaza van és egyetért vele (ti. hogy Györfi Júliát kéne támogatniuk második alpolgármester-jelöltként), de a fentről jött ukázzal nem mer szembemenni sem ő, sem a másik nyolc tulipános pápuk. Nyilván nem ez az első ilyen eset, rengetegszer előfordult már hasonló, legutóbb például 2016 szeptemberében, amikor Brassai Zsombort kigolyózták, azaz utolsó, biztosan nem-befutó helyre rangsorolták a szenátorjelölt-listán, szintén távvezérelve, felsőbb utasításra. Csakhogy az egy más tál tészta, más fajsúlyú eset: az, hogy iksz vagy ipszilon RMDSZ-es megy Bukarestbe micsodát lógatni, gyakorlatilag mindegy, ellenben az, hogy egy vagy két magyar alpolgármestere van a városnak, egyáltalán nem!

Idézet Hermann Mark Christiannak a történtekkel kapcsolatos fészbuk-bejegyzéséből: „Kedves RMDSZ-es kollégák, ezek után már csak annyit kérdezek meg tőletek halkan, kedves magyar kollégák, mégis KI ÁRULTA EL A MAROSVÁSÁRHELYI MAGYARSÁGOT? Szerintem inkább tükörbe kellene nézni. Ma azért van magyar alpolgármestere Marosvásárhelynek, mert a POL tanácsosai kikényszerítették az alpolgármester-választást (és mindemellett elvi alapon, semmifajta előzetes háttéregyeztetés nélkül az RMDSZ jelöltjét támogatták). 9 „tökös” magyar férfi viszont nem volt képes megválasztani egy magyar nőt alpolgármesternek. „Gratulálok”. Oszt függöny…”

Ezek után mi is csak annyit kérdezünk: a vásárhelyi magyarság ezt a disznóságot is szó nélkül lenyeli, vagy végre kőkeményen számon kéri ezt a „semmirevaló bandát” (hogy egy felháborodott fészbukos kommentelőt is idézzünk)? Akik a mocskos kis politikai háttéralkuik és anyagi gyarapodásuk mentén „politizálnak”, akiknél az érdekérvényesítés a saját érdekeik érvényesítésében merül ki, és akik magasról tojnak azok fejére, akiknek a széküket köszönhetik.

Share Button
Ennyien olvasták: 2260

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.