Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Jégsörét
Ma
Jégsörét
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

Székelyföld tömegközlekedési válsága

Központ augusztus 1, 2013 Vélemény

FerenczZsomborSzékelyföld
tömegközlekedési válsága

A múlt héten megrendezett Tusványos nyári szabadegyetem és diáktábor résztvevői számtalan politikai és közéleti kérdést vitattak meg. Az erdélyi és az anyaországi magyar-magyar ellentét, a létfontosságú székelyföldi autonómia vagy a kétszínű román politizálási gyakorlat mellett felszínre kerültek az oktatás, a gazdaság és a turizmus problémái is. Ebben a felsorolásban található a székelyföldi régió egyik legsúlyosabb gondja, a tömegközlekedés hiánya, amelyet már a táborba való utazás pillanatában, a saját bőrükön is megtapasztalhattak a résztvevők.

A vásárhelyi fiatalok egy nagy csoportja például nem kevesebb mint hét órát töltött zsúfolt vonatokon és mocskos állomásokon, amíg a rendezvény helyszínére érkezett. Mivel az említett irányba buszjárat szinte egyáltalán nem létezik, a legtöbben személygépkocsikkal utaztak Tusnádfürdőre. A kezdő, tapasztalatlan gépkocsivezetők azonban fokozott balesetveszélynek vannak kitéve, és emiatt minden szülő (az anyagi szempontokon túlmenően is) nyugodtabban engedte volna gyerekét egy ilyen kirándulásra megbízható tömegközlekedési eszközökkel, mint a saját gépjárműveikkel. A Magyarországról érkező illusztris vendégek közúti balesete egy újabb sajnálatos bizonyítéka volt annak, hogy továbbra sincsenek megoldva az erdélyi közlekedési problémák.

Az anyaországiak és elsősorban a fiatalok szívesen utaznának Erdélybe és a székely megyékbe, de mihez kezdjenek azután, hogy megérkeznek repülővel Marosvásárhelyre vagy Kolozsvárra, esetleg vonattal valamelyik székelyföldi városba? Bérelhetnének autót, vagy kiállhatnának az út szélére stoppolni, de az első változat költséges, a második pedig veszélyes. Autóval pedig Budapestről Erdély szívébe nagyjából ugyanannyi idő alatt lehet eljutni, mint az óceánig. Így aztán elvetik az erdélyi vakáció gondolatát, még mielőtt meggyőződhetnének a székelyek vendégszeretetéről.

Annak ellenére, hogy létezik egy olyan vasúti pálya, amely átszeli Kolozs, Maros, Hargita, Kovászna és Brassó megyéket, és érinti azok számos turisztikai nevezetességét, a helyi és megyei önkormányzatok, valamint a turizmusban érdekelt cégek és gazdasági konglomerátumok nem indítottak egyetlen olyan vonatot sem, amely biztosíthatná a székelyföldi megyéken belüli és közötti közlekedést. Pedig indítani kellene olyan „turistavonatokat” a Vidrátszeg – Marosvásárhely – Maroshévíz – Gyergyószentmiklós – Csíkszereda – Sepsiszentgyörgy – Brassó útvonalon, amelyek az egész vidék gazdasági és idegenforgalmi fellendülését vonnák maguk után. Erre a „fővonalra” kellene rászervezni azokat a buszjáratokat, amelyek szintén menetrendszerűen (vagy esetleg előjegyzéssel) szállítanák a vendégeket a fontosabb, távolabb eső településekre, mint például Szováta, Parajd, Gyilkos-tó, Hargita Fürdő, stb. Egy ilyen, hosszú távra felépített tömegközlekedési rendszer maga után vonná az egész térség fejlődését, a régión belüli kohéziós erők létrejöttét és az autonóm szellemiség kialakulását. Az egységes arculatú vonat- és buszjáratok, valamint az ehhez fűződő marketing és reklámkampányok nagymértékben hozzájárulnának a székelyföldi identitástudat kialakításához.

Share Button
Ennyien olvasták: 187

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.