Központ
2018. január 16. kedd, Gusztáv
Hózápor
Kedd
Hózápor
Jégsörét
Szerda
Jégsörét
Helyenként felhős
Csütörtök
Helyenként felhős

Szekust fogtam, nem enged…

Központ augusztus 8, 2013 Vélemény

LaciokMORGÓ

Szekust fogtam, nem enged…

Vakációs hangulatban az ország, a kánikula uralkodik a tájon. Aki teheti: vakációzik, aki nem: az is. Minthaországban megállni látszik az élet. Pontosabban a lázas tevékenységnek tűnő semmittevés. Mintha látszattevékenységen kívül folyna itt más is…  A kormány két hétre szabadságra ment, a kormányfő és családja – dadástul – a tengerentúlra, a teherszállító vasúttársaság bűzlő ügyét pedig átdobta a Legfelsőbb Védelmi Tanács udvarába. Ahonnan nyilván újra áthajították a kerítésen túlra, most éppen azt sem tudni, hányadán áll a privatizáció. Egyébként a mindenkori kormányzatok egyet tudnak – valutaalapi sugallatra, olykor határozott kérésre, drasztikus követelésre –: privatizálni. Amíg van mit, amíg mindent át nem játszanak a multik kezére, amíg közben saját zsebre is dolgozhatnak, addig teszik, addig tehetik. Aztán utánuk a vízözön, akarom mondani: a mindent felperzselő kánikula.

Addig is – az uborkaszezon ellenére – kabaréba illő esetekről érkeznek hírek. Legutóbb Csíkszeredában fogott szekust a város polgármestere. Százméteres akadályfutás után. Méghozzá a testvértelepülések ott vendégeskedő elöljárói előtt. Elképzelem, mennyire épületes látvány lehetett, amint az „esárfás” bürgermájszter – frakkban, lakkcipőben? – üldözőbe veszi a fényképezőgéppel felfegyverzett, kabátja hajtókája mögött mestersége címerét viselő titkosszolgát, majd rögbimérkőzéseken ellesett mozdulattal földre viszi. Ráduly szerint már jó ideje fotózgatta az illető, ezt elégelte meg, s gondolta, véget vet a zaklatásnak, s átadja a hatóságoknak. Nem ismerem az eset hátterét – ha titkosszolgálati akcióról van szó, akkor nem is ismerhetem –, de szerintem, ha terhelő bizonyítékok után kutatnának a szolgálat emberei, azt nem így tennék. S mivel a hírek szerint a fél Csíkszereda ismeri a „szekust”, azt kell feltételeznem, hogy nem is nagyon ragaszkodtak a titkossághoz, amolyan lélektani hadviselet része lehet az akció, a polgármester teherbíró képességét próbálták tesztelni. Egyelőre.

Arra, hogy folytatása lesz a dolognak, mérget vennék. Elképzelhető, hogy a földre vitt „áldozat” pereli be a polgármestert. Mert Romániában élünk, s itt minden lehetséges… Főleg az, hogy a kényelmetlenné vált politikai és egyéb vetélytársakat ily módon tereljék vakvágányra, szorítsák le a pályáról. Nos, úgy fest, hogy az utóbbi időben számos, a hatalom – és az RMDSZ – számára kényelmetlen kijelentést tett Ráduly esetében is érvényesül majd a közmondás, miszerint törököt fogott, de nem engedi… Bár tévednék.


Share Button
Ennyien olvasták: 207

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.