Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Szemelvények a közelmúlt (ál)híreiből – szilveszteri kiadásban

Ferencz Zsombor december 27, 2014 Vélemény

zsombor_kpontIdegrohamot kapott a miniszterelnök

Az elnökválasztáson elszenvedett kudarc komoly lelki sérüléseket okozott Victor Pontának, Románia miniszterelnökének. A károk enyhítése érdekében a családjától távol, Dubaiban töltött néhány napot, ennek ellenére sem sikerült kikúrálnia magát. A hazatérte után ráadásul olyan súlyos dühkitörés érte, hogy mérgében még a diplomáit is összetépte. Az így keletkezett bonyodalmak leplezéséért kéréssel fordult a Bukaresti Egyetemhez, hogy az vonja vissza a doktori titulusát. A sajtó ezt a gesztust tévesen a kormányfőt ért plágiumvádakkal indokolta, pedig valójában csak egy megfontolatlan cselekedet következményeiről volt szó.

Világrekordot döntött és túlóráznia kell az új román államfőnek

A beiktatási ceremóniával egyidőben Klaus Johannis, Románia elnöke bekerült a Rekordok Könyvébe. Ezt annak köszönheti, hogy új világcsúcsot állított fel a leglassabban beszélő államelnökök kategóriájában. A bizottság tagjai többször is elaludtak a székfoglaló beszéd során, de elismerték, hogy ennyire tagolt szónoklatot még soha nem regisztráltak. A díj átvétele után Johannis megegyezett a tanácsadóival, hogy túlórázni fog annak érdekében, hogy a gondolatait szavakba tudja önteni, és minden mondatának a végére tudjon érni.

Megelégelték a kétharmados többséget

Magyarország hatalmon lévő politikusai megunták a kétharmados fölényüket. Rájöttek, hogy nem tudnak hatékonyan dolgozni olyan kihívások nélkül, amelyek éberen tartanák a jobboldali erőket. Emiatt úgy döntöttek, hogy a határozataikkal megpróbálják az utcára terelni a demonstrálásra alkalmas, ellenük irányuló tömegeket. Így született meg a távközlési- és internetadó ötlete, valamint az új autópálya-díjszabások bevezetése. A kormány szorgos igyekezete ellenére továbbra is a Fidesz a legnépszerűbb párt, de annak érdekében, hogy ez ne maradjon így, a vezető politikusaik további intézkedéseket helyeztek kilátásba.

Az erdélyi magyarok a feddhetetlenség bajnokai

Annak ellenére, hogy megszaporodtak a romániai politikusok ellen felhozott vádak és ítéletek, az erdélyi magyar politikusok esetében elmaradtak a végső határozatok. Ügyükben nem született sem felmentés, sem végrehajtandó ítélet. Arra a kérdésre, hogy a különféle gyanúsítgatások, valamint a meg nem született bírósági döntések aránytalansága mögött a mentelmi jog kijátszása, a tárgyalások szakszerű elodázása, vagy az érintett személyek ártatlansága áll-e, nem tudjuk a választ. Ha viszont figyelembe vesszük, hogy szinte valamennyi romániai politikai alakulat rendelkezik már közismert börtönlakó képviselővel, akkor kijelenthetjük, hogy a feddhetetlenség bajnokaivá váltunk. Remélhetőleg ez a helyzet változatlan marad.

Megijedtek a tökös magyaroktól

Miután napvilágot látott az a kimutatás, amely szerint Európában a magyar férfiak a legtökösebbek, menesztették a magyarellenes székelyföldi prefektusokat. Igaz ugyan, hogy a gördülékenyen végrehajtott személycserék mögött akár a Ponta-Kelemen hatalmi háttéralku is állhatott volna, de tekintettel arra, hogy az érdekképviseleti szövetség mindig is a becsület és az igazság mellett állt ki, sokkal valószínűbb, hogy a kormány illetékesei megijedtek az említett adatoktól, és békésebb hangnemet ütöttek meg a „jól felfegyverzett” magyarokkal szemben. Ezúton is köszönetet kell mondanunk a számunkra hízelgő, de sajnos kétségbevonható hitelességű adatok közlőinek, hogy megszabadítottak a gonoszoktól.

Share Button
Ennyien olvasták: 692

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.