Ferenc Zsombor
Vélemény

Új politikai osztályt!

Ferenc ZsomborÚj politikai osztályt!

Mindenkinek nagyon köszönöm a közösségünk javára eddig kifejtett közéleti tevékenységét, a sok áldozatot, az önzetlen munkát, az odaadást, és ezúton szeretném felkérni az RMDSZ „markóbéláit” hogy maradéktalanul hagyják abba a mi érdekeink képviseletét. Elegendő volt az elmúlt néhány kormányzati ciklus ahhoz, hogy bebizonyítsák, mire képesek. És meggyőztek.

 

Elsősorban arról, hogy képtelenek ellátni a fölvállalt feladatokat, magyarán: fölöslegesen koptatták annyi éven keresztül a bársonyszékeiket. Hiába mentek Bukarestbe, és a hatalmi körökbe jó bort inni, itthon mindig csak vizet prédikáltak. A választók nem a cifra és értelmetlen szóvirágok reményében juttatták őket hatalomra, hanem a konkrét eredmények eléréséért! Hatékony és eredményes munkára lett volna szükség a bukaresti törvényhozói testületekben, a kormányban és itthon, az önkormányzatokban.  

Mielőtt az érintettek felsorolnák azt a rengeteg jót, amit értünk tettek, feltenném a kérdést: a hatalmi körökhöz tartozó „nómenklatúrista” haszonlesőkön kívül, ki az, aki valódi segítséget kapott tőlük? Ki az, akinek a gondja-baja nekik köszönhetően megoldódott volna? Mennyivel lett az életszínvonalunk jobb a magyar kormányzati részvételnek köszönhetően? Hol látható az a nagy vásárhelyi fejlődés, ami az innen származó magyar miniszterek és államtitkárok munkáját dicsérné?

A környezetvédelmi miniszter gazdasági okokra hivatkozik, amikor egy ciántenger létrehozását támogatja Erdély szívében. A pénz eltörölné a cián természetromboló hatásait? A vásárhelyi vegyipari kombinát folyamatos szennyezéseit büntetéssel nyugtázzák, de nem állítják meg. Ez lenne az ára a helyi gazdaság megmentésének, illetve a kosárcsapat „kémiai” patronálásának, a néhány ezer ember „környezetbarát” szórakoztatásának? Azt mondják meg, mennyit kell fizetnünk és kinek, hogy végre kerékpárral is közlekedhessünk a főtéren?

Az Egészségügyi Minisztérium évek óta „a magyarok kezében” van. Ehhez képest, ha egy műtétre van szükségünk (konkrétan, például a szemészeti beavatkozások esetében), magánklinikákhoz küldik a betegeket előzetes analízisekre, mert az állami kórháznak nincs pénze felszerelésre. Többszörösen megnyúznak, mielőtt a sírba helyeznek. RMDSZ, mi nem erre szavaztunk!

Egy másik törvényhozói dicsőség az útadó kifizetésével kapcsolatos. A hatóságok több mint 6 hónapos késéssel értesítenek arról, ha észlelték, hogy elmulasztottuk a „matrica” megvásárlását. És az érintett személyeknek csak 15 nap áll a rendelkezésükre a fellebbezésre, illetve a büntetések kifizetésére. Hogyan érvényesül ez esetben az állampolgárok érdeke? Miért nem kényszerítették a törvényhozók a hatóságokat, hogy belátható időn belül értesítsenek minket, megelőzve ezáltal az újabb törvényszegéseket és büntetéseket? Mi más dolguk lett volna, mint nekünk, választóknak előnyös törvényeket alkotni?

Minden RMDSZ-es honatya aludt, amikor ezeket a törvényeket meghozták? Vagy éppen versírással és hatalomelosztással voltak elfoglalva? A kormánytagoknak az ország irányítása, a képviselőknek és szenátoroknak a mi érdekeinket is szolgáló törvények megalkotása lett volna a feladatuk. Nem tettek eleget vállalt feladataiknak, elegünk van belőlük!  Új politikai osztályt szeretnénk!


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.