Központ
2017. december 12. kedd, Gabriella
Derült
Kedd
Derült
Eső valószínű
Holnap
Eső valószínű
Borús
Csütörtök
Borús

Új politikai osztályt!

Központ február 4, 2012 Vélemény

Ferenc ZsomborÚj politikai osztályt!

Mindenkinek nagyon köszönöm a közösségünk javára eddig kifejtett közéleti tevékenységét, a sok áldozatot, az önzetlen munkát, az odaadást, és ezúton szeretném felkérni az RMDSZ „markóbéláit” hogy maradéktalanul hagyják abba a mi érdekeink képviseletét. Elegendő volt az elmúlt néhány kormányzati ciklus ahhoz, hogy bebizonyítsák, mire képesek. És meggyőztek.

 

Elsősorban arról, hogy képtelenek ellátni a fölvállalt feladatokat, magyarán: fölöslegesen koptatták annyi éven keresztül a bársonyszékeiket. Hiába mentek Bukarestbe, és a hatalmi körökbe jó bort inni, itthon mindig csak vizet prédikáltak. A választók nem a cifra és értelmetlen szóvirágok reményében juttatták őket hatalomra, hanem a konkrét eredmények eléréséért! Hatékony és eredményes munkára lett volna szükség a bukaresti törvényhozói testületekben, a kormányban és itthon, az önkormányzatokban.  

Mielőtt az érintettek felsorolnák azt a rengeteg jót, amit értünk tettek, feltenném a kérdést: a hatalmi körökhöz tartozó „nómenklatúrista” haszonlesőkön kívül, ki az, aki valódi segítséget kapott tőlük? Ki az, akinek a gondja-baja nekik köszönhetően megoldódott volna? Mennyivel lett az életszínvonalunk jobb a magyar kormányzati részvételnek köszönhetően? Hol látható az a nagy vásárhelyi fejlődés, ami az innen származó magyar miniszterek és államtitkárok munkáját dicsérné?

A környezetvédelmi miniszter gazdasági okokra hivatkozik, amikor egy ciántenger létrehozását támogatja Erdély szívében. A pénz eltörölné a cián természetromboló hatásait? A vásárhelyi vegyipari kombinát folyamatos szennyezéseit büntetéssel nyugtázzák, de nem állítják meg. Ez lenne az ára a helyi gazdaság megmentésének, illetve a kosárcsapat „kémiai” patronálásának, a néhány ezer ember „környezetbarát” szórakoztatásának? Azt mondják meg, mennyit kell fizetnünk és kinek, hogy végre kerékpárral is közlekedhessünk a főtéren?

Az Egészségügyi Minisztérium évek óta „a magyarok kezében” van. Ehhez képest, ha egy műtétre van szükségünk (konkrétan, például a szemészeti beavatkozások esetében), magánklinikákhoz küldik a betegeket előzetes analízisekre, mert az állami kórháznak nincs pénze felszerelésre. Többszörösen megnyúznak, mielőtt a sírba helyeznek. RMDSZ, mi nem erre szavaztunk!

Egy másik törvényhozói dicsőség az útadó kifizetésével kapcsolatos. A hatóságok több mint 6 hónapos késéssel értesítenek arról, ha észlelték, hogy elmulasztottuk a „matrica” megvásárlását. És az érintett személyeknek csak 15 nap áll a rendelkezésükre a fellebbezésre, illetve a büntetések kifizetésére. Hogyan érvényesül ez esetben az állampolgárok érdeke? Miért nem kényszerítették a törvényhozók a hatóságokat, hogy belátható időn belül értesítsenek minket, megelőzve ezáltal az újabb törvényszegéseket és büntetéseket? Mi más dolguk lett volna, mint nekünk, választóknak előnyös törvényeket alkotni?

Minden RMDSZ-es honatya aludt, amikor ezeket a törvényeket meghozták? Vagy éppen versírással és hatalomelosztással voltak elfoglalva? A kormánytagoknak az ország irányítása, a képviselőknek és szenátoroknak a mi érdekeinket is szolgáló törvények megalkotása lett volna a feladatuk. Nem tettek eleget vállalt feladataiknak, elegünk van belőlük!  Új politikai osztályt szeretnénk!


Share Button
Ennyien olvasták: 265

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.