Központ
2017. október 21. szombat, Orsolya
Eső valószínű
Szombat
Eső valószínű
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Hétfő
Eső valószínű

Unokáink is beszélni fogják

Szentgyörgyi László szeptember 28, 2017 Vélemény

VÉLEMÉNYEM SZERINT

A múlt esztendő egyik szomorú, sokak által megszenvedett eseménye volt a vidrátszegi reptér utolsó menetrendszeri járatainak elköltöztetése. Ami gyakorlatilag egyet jelentett a légikikötő nemzetközi jellegének megszűnésével. Az ok közismert: a kifutópálya műszaki állapota nem felelt meg a követelményeknek. Megjegyzem, a Wizz Air döntése nem érhette váratlanul a reptér tulajdonosát, a megyei önkormányzatot, hisz az ellenőrző szervek már korában figyelmeztették őket a tényállásról, s a lehetséges következményekről, dehát valószínűleg azt gondolhatták, hogy – akárcsak korábban – „megy az úgy is”…

Aztán beindult a már megszokott ködösítés az illetéktelen illetékesek – a tulajdonos megyei önkormányzat, a reptér igazgatósága – részéről, a felelősség szétkenése, az utazóközönség megnyugtatása, valójában inkább szédítése, félrevezetése jól tetten érhető céljából. Az első „szakértői” becslések szerint két-három hónap elegendő a munkálatok befejezésére. Ami igaz is lehet – ha már hozzá láttak. Nos, azóta eltelt egy esztendő, de még csak ott tartunk, hogy megvolt a versenytárgyalás, megvan a kivitelező… A kifutópálya is megvan, hisz el nem veszett. Ha most kezdik el a munkálatokat, s megfeszített tempóban végzik, akkor szerencsés esetben jövő év elejére elkészülnek vele. Csakhogy decemberben de jure is megszűnik a reptér nemzetközi státusa.

Hogyan jutottunk idáig, kit milyen felelősség terhel az előállt helyzetért? Ha már az illetékeseknek nincs érkezésük a témával foglalkozni, megteszem kibicként magam: elsőként arra hívnám fel a figyelmet, hogy az utóbbi években a sokak által és sokat szidott Stefan Runcan volt az egyetlen repülésben jártas szakember azok közül, akik a repülőteret igazgatták. Továbbá Lokodi Edit volt az a megyei tanácselnök, akinek ideje alatt a reptér a legeredményesebben működött. S még valami: nem ártana tisztázni, milyen szerepe lehetett a reptér leépülésében – a nyilvánvaló hozzá nem értés mellett – az ellenérdekeltségnek? Tekintsünk a térképre: Kolozsvár, Nagyszeben, Brassó közelsége folytán egyértelmű, hogy öldöklő versengés van, és lesz ezután még inkább a repterek között. S a négy közül egyedül a vásárhelyi nem élvezte a központi támogatást. Miért?

Köztudomású, hogy repülőtér nélkül lehetetlen a turizmus fellendítése, de még csak életben tartása is, amiként egy település, régió bekapcsolása a gazdasági élet körforgásába is. Az a szomorú, hogy mindaz, ami a vásárhelyi légikikötő körül történik, mondjuk ki tisztán: a leépülés – elvégre a megyei önkormányzat és a reptér élén is az RMDSZ által pozícióba juttatott vezető áll – a jövőben elkerülhetetlenül a magyarokhoz köthető. Stílszerűen: unokáink is beszélni fogják. Véleményem szerint.

Share Button
Ennyien olvasták: 517

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.