Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

Választási esélylatolgatás, besúgózós intróval és interaktív végkifejlettel

Központ május 4, 2012 Vélemény

Molnar TiborVálasztási esélylatolgatás, besúgózós intróval és interaktív végkifejlettel

Claudiu Maior úr, városunk ortodox alpolgármestere „kicsi, kicsi besúgóknak” nevezte Smaranda Enachét és Frunda Györgyöt egy rögtönzött sajtótájékoztatón. „Smaranda Enache egy kis elvtársnő, aki Ceauşescu idején nem csinált mást, csak informált arról, amit mások mondtak. Elképedéssel vettem tudomásul, hogy két egykori besúgó, Smaranda Enache és Frunda György is pályázik a polgármesteri székre. Remélem, nem folytatják a félrevezetési akcióikat, mert ha igen, akkor az azt jelenti, hogy nem léptünk túl a ’89 előtti korszakon, amikor a dolgozó embereket vádoltak meg mindenfélével”.

Nos, mi is elképedéssel nyugtáztuk eme kijelentést, mert ha falhoz nem is, de mindenképpen dilemma elé állított vele Maior úrfi – nehéz eldönteni, hogy ez most ilyen bátor, ilyen tapló, vagy a kettő kombója? Ugyanis ez simán becsületsértés és rágalmazás, így zusammen. És, amennyiben a két kicsi-kicsi érintett bepereli ezt a jóllakott napközist, aki egyvégtében az áporodott, dohos, hányinger komcsi szöveget nyomatja (ld. avatások, nyilatkozatok stb., vagy akár a fentit: „dolgozó emberek”) – és nagyon reméljük, hogy be fogják –, akkor be is kell ám bizonyítani a fenti állításokat, de be ám! Ugyanakkor azt is reméljük, hogy Frunda nem fogja beérni egy (esetleges) bocsánatkéréssel, ahogy tette azt nemrég Benedek Imre nagyvonalúan, amikor az RMDSZ-es főtitkárhelyettes, Székely István megrágalmazta, majd a kardiológus által kilátásba helyezett per és a háromszázezer lejes kártérítési követelés fenyegetésének árnyékában nyílt levélben meaculpázott. Nem másért, de lassan ideje volna tudomásul venni: a politikai porond nem a 4-es busz, ahol egy sima bocsánatkéréssel elintézhetjük, ha valakinek a tyúkszemére hágunk.

Más. Kovács Péter RMDSZ-főtitkár szerint Marosvásárhelyt meg lehet nyerni. „Ha minden marosvásárhelyi magyar ember megszavazza Frunda Györgyöt, akkor ő flottul megnyeri a választásokat” – tolta Péter flottul múlt pénteken, egy gusztustalanul alákérdezős tévéműsorban (ETV). És mi sem igazabb: ha minden szavazójoggal bíró vásárhelyi polgártárs eldzsesszel június 10-én szavazni, és valamennyien Frundára ütik a pöcsétet, valóban kacagva ütjük ki Florea koma alól a bársony-nyerget, még úgy is, hogy az őszi parasztleltár eredménye szerint 55-45 százalék a Fuszulán/Ábel arány a cityben. Egyetlen bibi van csupán: az eddigi statisztikák alapján, a helyhatósági választásokon 50-55% a részvétel, magyarán két szavazásra jogosult közül csak egy voksol, és ez sajna mindkét anyanyelvű szavazóbázis tagjaira kvázi egyformán érvényes. De! Nem szükséges elosonjon minden magyar Frundára szavazni ahhoz, hogy nyerjünk; már az is elég lenne, ha elmenne háromból kettő, vagyis – a klasszikus Fidesz-szlogent kissé megvariálva – ha mindenki visz magával még egy fél embert, meg leszünk élve! Feltéve, ha nem egy olyan felet, aki a másik felével együtt amúgy is szavazott volna. Ilyen egyszerű! Illetve, van egy másik alternatíva is: valahogy rá kell beszélni minden harmadik biztos szavazó betelepültet arra, hogy a nagy napon maradjon szépen otthon, vagy menjen járbávérdézni, lehetőleg még urnanyitás előtti indulással és zárás utáni megtéréssel. Döntse el ki-ki maga, melyik taktika volna célravezetőbb. De minél hamarabb!

Share Button
Ennyien olvasták: 533

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.