Központ
2020. augusztus 08. szombat, László

Van-e gyógymód a magyar-allergiára?

Központ november 7, 2013 Vélemény

FerenczZsomborVan-e gyógymód a magyar-allergiára?  

Az allergia egy olyan betegség, amelynek során az emberi szervezet túlzott mértékben reagál a környezetében megtalálható anyagok valamelyikére. Ezek az allergénnek nevezett szubsztanciák normális körülmények között ártatlanok, de a beteg emberre mégis károsan hatnak hirtelen fellépő allergiás rohamok, viszketegség vagy más gyulladásos tünetek által. Napjaink egyik legelterjedtebb allergiája a magyarok ellen megnyilvánuló hiperérzékenység, a magyar-allergia. Ez a betegség az erdélyi román lakosságot sújtja leginkább, de számtalan ókirályságbeli patológiás esettel is találkozhattunk már. 

A szenvedő alanyok fájdalomról, rossz közérzetről és különféle szervi rendellenességekről panaszkodnak. Többek között olyan légúti tüneteket kell elviselniük, mint a nehézlégzés, a köhögés vagy a sípolás, és olyan emésztőrendszeri panaszokat, mint a hasüregi fájdalom, a hányinger és a hasmenés, amelyek kommunikációs zavarokat, a politikai sajtótájékoztatókon való részvétel körüli bonyodalmakat okoznak. A bőrön jelentkező allergia pedig egy szintén kellemetlen tünettel, a (feltűnési) viszketegséggel jár. Indokolt tehát a betegek mielőbbi kezelése.

A megfelelő gyógymód kiválasztásához szükség van az allergia kimutatására. Ennek egyik legelterjedtebb formája a provokációs teszt, amelyben kis mennyiségű allergén-kivonattal hozzák érintkezésbe a vizsgált szervezeteket. Ilyen kivonat lehet például a közintézményeken belüli magyar nyelvhasználat, az alapvető nyelvi jogaink életbe ültetése vagy az önrendelkezési igényünk kinyilvánítása. Az érzékeny személyeknél általában meghatározott időn belül heveny reakció jelentkezik, és ezáltal felállítható a megfelelő diagnózis.

Az allergia egyelőre gyógyíthatatlan, de kezelhető. A legalapvetőbb kezelési módszere a káros hatásoktól való megvédés, vagyis a beteg szervezet és az allergén anyagok különválasztása. Egy viszonylag steril környezetet hoznak létre azáltal, hogy a parlagfüvet kiirtják, a háziállatokat eltávolítják, vagy a pihepárnákat eldobják. A magyar-allergia esetén, bár egyesek még ettől sem riadnának vissza, ez a módszer (a genocídium) nem alkalmazható. Marad tehát a hiposzenzitivitásos immunterápia, amely abból áll, hogy a beteget egyre fokozottabb allergénhatásoknak teszik ki annak érdekében, hogy az immunrendszere tűrőképességét feljavítsák. Az erre alkalmas kézenfekfő módszerek egyike lehet a teljes körű anyanyelvhasználat, vagy a ránk erőltetett másodrangú állampolgári státusz visszautasítása. Ilyen és ehhez hasonló eszközökkel segíthetünk az allergiában szenvedő honfitársainkon. Egészen addig, amíg valamennyien elfogadják, hogy ez egy természetes állapot, és nem a mi hibánk, hogy ennyire káros reakciókat vált ki bennük a magyar szó vagy a székely zászló. Ez a mi szűkebb pátriánk velejárója. A társadalomnak pedig mint élő szervezetnek, ezektől a túlzott, beteges magyarellenes reflexektől végképp meg kell szabadulnia.

Share Button
Ennyien olvasták: 343

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.