Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Vásárhelyi politikusok szerepzavarban

Központ április 18, 2013 Vélemény

MORGÓ

LaciokVásárhelyi politikusok szerepzavarban

A tavasz beköszöntével – igaz, az előző hetet leszámítva, egyelőre csak a naptár szerint vége a télnek – a városháza alkalmazottai nekiláttak a zöldövezet nagytakarításának, ami a fák ízléstelen, s a környezetvédők szerint szakszerűtlen megnyirbálásában nyilvánul meg elsősorban. Igaz, itt-ott – például a Klastrom utcában – az úttestet is szélesítik, ami a járdák rovására történik, s törvényszerűen együtt jár a meglett fák kivágásával.

 

S hogy ne vádolhassanak elfogultsággal, írjam le azt is: újak ültetésével is. Ilyenkor, amint az már lenni szokott, a zöldek tiltakozgatnak forma, a városháza illetékesei pedig mentegetőznek, hogy aszongya: minden a törvény és a szabályok szigorú betartásával történt.

Így volt ez a múlt héten is, előbb a városháza elé szervezett villámcsődületet az önkormányzati képviselőtestület néhány RMDSZ-es tagja, majd faölelési akcióra is sor került a főtéren. Mindez a fák védelmében történt. Nem tudom, ki hogyan van vele, de én nem tudtam teljesen azonosulni az akciókkal. Hogy mi akadályozott meg ebben? Először is le kell szögeznem, a környezetvédők azt tették, ami a dolguk: tiltakoztak. Nyilvánosan, hangosan, látványosan – mint azok, akiknek a figyelemfelkeltés az egyetlen feladatuk. Legalábbis a kialakult helyzetben. Nekik, hogy úgy mondjam, jól állt a faölelés, ők akár cigánykereket is hányhattak volna, kecskebucskát is vethettek volna.

Ellentétben a politikusokkal, akik egyértelműen szereptévesztésben leledztek. Tőlük, a döntéshozatalban résztvevőktől, magukat felelős önkormányzati képviselőknek, törvényhozóknak tartóktól bizony többet vártam volna a felelőtlen bohóckodásnál. Mert egyértelműen tudathasadásos állapotot jelez, hogy a fakivágásról szóló határozatot előbb megszavazzák, aztán tiltakoznak ellene, esetleg komolytalan, felelőtlen hozzáállást.

Nincs ez így jól, feleim!


Share Button
Ennyien olvasták: 432

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.