Központ
2020. november 25. szerda, Katalin

2012: a hús ára nő, a kenyér ára marad

Központ december 20, 2011 Hír & hírháttér

2012: a hús ára nő, a kenyér ára marad

Hozzávetőlegesen 10 százalékkal drágulhatnak a húsipari termékek 2012-ben – jelentette be Sorin Minea, a Romalimenta élelmiszeripari munkáltatói szövetség elnöke. A gyártók a drágulást azzal indokolják, hogy így szeretnék megnövekedett termelési költségeiket visszanyerni.

 

„Bár 2011 folyamán jelentősen nőtt a földgáz és a villanyáram ára, a termelők mostanáig 2 százaléknál nagyobb mértékben nem drágítottak, ami pedig azt jelenti, hogy veszteségre termelnek. Így tehát az egyik rendelkezésükre álló megoldás a húsipari termékek árának emelése lehet még a jövő év első hónapjaiban. Megtehetik ugyanakkor azt is, hogy gyengébb minőségű, így olcsóbb nyersanyagot használnak fel” – vázolta a helyzetet a Romalimenta elnöke.

Jó hír, hogy a pékipari termékek drágulására egyelőre nem kell számítani – nyilatkozta a Aurel Popescu, a ROMPAN pékipari munkáltatói szövetség elnöke. „Márciusig nem számítunk drágításokra. A jövő év folyamán pedig akkor kerülhet sor áremelésre, ha drágul a búza, de a drágítást a földgáz és a villanyáram árának emelkedése is befolyásolhatja” – fogalmazott.

forrás: krónika


Share Button
Ennyien olvasták: 475

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.