Központ
2017. december 11. hétfő, Árpád, Árpádina
Helyenként felhős
Hétfő
Helyenként felhős
Helyenként felhős
Holnap
Helyenként felhős
Eső valószínű
Szerda
Eső valószínű

22 miniszterből áll az új kabinet

Központ december 18, 2012 Hír & hírháttér

27 miniszterből áll az új kabinet

Victor Ponta hétfői nyilatkozata szerint Gabriel Oprea és Liviu Dragnea lesz a miniszterelnök-helyettes, és egy ugyanilyan funkciót kap a Nemzeti Liberális Párt is. Az új Ponta-kabinetben 22 miniszter kap helyet. 

 

A PSD kapja a költségvetési, a védelmi, külügyi, energetikai, távközlési, közigazgatási, fejlesztési, ipari,  uniós pénzalapok, tanügyi, környezetvédelmi és a nagy állami beruházási tárcát, míg a PNL a pénzügyi, egészségügyi, kulturális, mezőgazdasági, szállításügyi, belügyi, munkaügyi, erdővédelmi, kkv, igazságügyi és gazdasági minisztérium vezetését. 

Ponta szerint az UNPR nem kapna miniszteri tisztséget, míg nem egyesül a PSD-vel, addig viszont Gabriel Oprea a miniszterelnök-helyettesi tisztséget töltheti be. 

Victor Ponta és Crin Antonescu megerősítette, hogy a PSD és a PNL szerda reggel ül össze, hogy eldöntse a kormányban résztvevők végleges névsorát. 

Politikai források szerint a PSD és a PNL 11-11 minisztériumot igazgat majd, és lesz három tárcanélküli miniszter is, aki felel majd a társadalmi párbeszédért, a kutatásért és a határon túli románokért. 

USL-s források szerint Daniel Constantin a mezőgazdasági,Ecaterina Andronescu a tanügyi, Eugen Teodorovici az európai pénzalapok, Eugen Nicolăescu az egészségügyi (ha Raed Arafat mindenképp távozik), Iulian Iancu a gazdasági, Cornel Dobrițoiua védelmi, Radu Stroe a belügyi, Mona Pivniceru az igazságügyi és Dan Șova a parlamenti kapcsolatokért felelős minisztériumot vezeti majd. 

forrás: manna.ro/mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 173

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.