Központ
2020. szeptember 28. hétfő, Vencel

22 miniszterből áll az új kabinet

Központ december 18, 2012 Hír & hírháttér

27 miniszterből áll az új kabinet

Victor Ponta hétfői nyilatkozata szerint Gabriel Oprea és Liviu Dragnea lesz a miniszterelnök-helyettes, és egy ugyanilyan funkciót kap a Nemzeti Liberális Párt is. Az új Ponta-kabinetben 22 miniszter kap helyet. 

 

A PSD kapja a költségvetési, a védelmi, külügyi, energetikai, távközlési, közigazgatási, fejlesztési, ipari,  uniós pénzalapok, tanügyi, környezetvédelmi és a nagy állami beruházási tárcát, míg a PNL a pénzügyi, egészségügyi, kulturális, mezőgazdasági, szállításügyi, belügyi, munkaügyi, erdővédelmi, kkv, igazságügyi és gazdasági minisztérium vezetését. 

Ponta szerint az UNPR nem kapna miniszteri tisztséget, míg nem egyesül a PSD-vel, addig viszont Gabriel Oprea a miniszterelnök-helyettesi tisztséget töltheti be. 

Victor Ponta és Crin Antonescu megerősítette, hogy a PSD és a PNL szerda reggel ül össze, hogy eldöntse a kormányban résztvevők végleges névsorát. 

Politikai források szerint a PSD és a PNL 11-11 minisztériumot igazgat majd, és lesz három tárcanélküli miniszter is, aki felel majd a társadalmi párbeszédért, a kutatásért és a határon túli románokért. 

USL-s források szerint Daniel Constantin a mezőgazdasági,Ecaterina Andronescu a tanügyi, Eugen Teodorovici az európai pénzalapok, Eugen Nicolăescu az egészségügyi (ha Raed Arafat mindenképp távozik), Iulian Iancu a gazdasági, Cornel Dobrițoiua védelmi, Radu Stroe a belügyi, Mona Pivniceru az igazságügyi és Dan Șova a parlamenti kapcsolatokért felelős minisztériumot vezeti majd. 

forrás: manna.ro/mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 425

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.