Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

300 bicikliparkolót létesítenek Marosvásárhelyen

Központ augusztus 28, 2012 Hír & hírháttér

300 bicikliparkolót létesítenek Marosvásárhelyen

A Marosszéki Közösségi Alapítvány megkezdi a MarosOnBike – Bicikliparkolók létesítése projekt megvalósítását. A projektet a „HEINEKEN a Közösségekért” szociális felelősségvállalási program finanszírozza és az unDAverde, Pro Biciclo Urbo, Speciális- és Hegyimentők Egyesülete, Focus Öko Center és EasyRider civil szervezetekkel közösen kerül megvalósításra.

 

A projekt célja 200-300 bicikliparkoló létesítése a város területén a biciklisek javaslatai alapján, amelyből 150-et a „HEINEKEN a Közösségekért” szociális felelősségvállalási programból finanszíroz az alapítvány. E mellett egy on-line adományozási felületet is létrehozunk, mely segítségével a jövőben – a támogatási program vége után is – folytatni  tudjuk ezt a tevékenységet és hozzájárulunk a marosvásárhelyi biciklis közösség növekedéséhez. A projekt 2012 augusztus 28 – december 31-e között zajlik.

Marosvásárhely lakosai a www.muresonbike.ro honlapon található űrlap kitöltésével ajánlhatnak bicikliparkoló helyszíneket a város különböző pontjaira, valamint ugyanezen felületen keresztül adományozhatnak annak érdekében, hogy az általuk javasolt helyszínekre minél hamarabb felszereljék ezeket a parkolókat. Ezen alkalomból a Közösségi Alapítvány meghívja marosvásárhely bicikliseit, hogy fogadjanak örökbe egy bicikliparkolót!

„A MarosOnBike – Bicikliparkolók létesítése egy Marosvásárhelyen létező szükségletre próbál válaszolni és úgy gondoljuk, hogy jelentős hatása lesz a váaásrhelyi és környékbeli biciklis közösségre” nyilatkozta Gál Sándor, a Marosszéki Közösségi Alapítvány ügyvezető igazgatója.

 (közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 354

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.