Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

A Bánffy-erdők vissza­szolgáltatásának megakadályozásával büszkélkedik a prefektus

Központ április 13, 2012 Hír & hírháttér

PascanA Bánffy-erdők vissza­szolgáltatásának megakadályozásával büszkélkedik a prefektus

A Felső-Maros menti Bánffy-erdők visszaszolgáltatásának a megakadályozását mandátuma legjelentősebb fegyvertényeként értékelte Maros megye prefektusa.

A román kormány Maros megyei „helytartója” azután vélekedett így, hogy benyújtotta lemondását a prefektusi tisztségből. A lemondás oka: a június 10-i helyhatósági választásokon Pascan független jelöltként ugyan, de a Demokrata Liberális Párt támogatásával indul a tanácselnöki tisztségéért.

A Targumureseanul hírportálon közzétett beszámoló szerint a prefektusnak, perek sora által, sikerült elérnie, hogy az ügyet visszautalják alapfokra. A prefektus állítása szerint a szóban forgó erdőbirtokok nem a kommunista államosítás révén kerültek állami tulajdonba, hanem már 1945 előtt az Ellenséges Vagyonokat Ellenőrző és Kezelő Pénztár (CASBI) fennhatósága alá tartoztak.

Mint ismeretes: sok tízezer hektár erdőt igényeltek vissza az egykori tulajdonosaik, a magyar arisztokrata családok mai leszármazottai. Marius Pascan viszont, különböző jogi köntösbe bújtatott kifogások alapján, immár 2008 óta húzza-halasztja a visszaszolgáltatási jegyzőkönyv aláírását.


Share Button
Ennyien olvasták: 391

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.