Központ
2020. május 30. szombat, Janka, Zsanett

A Benedek-csapat sikeres szereplése a szeptember 20-23. között Szinaján tartott Országos Kardiológiai Kongresszuson

Központ szeptember 24, 2017 Hír & hírháttér

A prof. dr. Benedek Imre által vezetett, kardiológus szakorvosokból és fiatal kutatókból álló csapat megerősítette hazai és nemzetközi vezető szerepét a kardiológiai képalkotó eljárások és az intervencionális kardiológia területén, a múlt hét végén a Prahova megyei Szinaján tartott Országos Kardiológiai Kongresszuson. A marosvásárhelyi küldöttség magas színvonalú előadásokat tartott, és érdekes, tudományos dolgozatokat mutatott be, amelyekkel nemcsak a hazai akadémiai közösség elismerését vívták ki, de jeles külföldi központokéit is, tovább növelvén a vásárhelyi kardiológusok elismertségét, presztízsét.

Például a neves amerikai szaklap, az American Heart Journal szerkesztője, Christopher Granger professzor hosszasan dicsérte a prof. dr. Benedek Imre a szívinfarktusok sürgősségi kezelése terén elért eredményeit, amelyek segítségével az ország központi régiójában sikerült csökkenteni a szívinfarktusban elhunytak számát. Ezen eredmények ma már az egész világon ismertek és elismertek, és a Granger professzor által vezetett tekintélyes egyesült államokbeli szakkiadványban, az American Heart Journalban is publikálták őket korábban.

A Benedek Theodora professzorasszony által, a kardiológiai képalkotó eljárások és az intervencionális kardiológia témakörben tartott előadások szintén nagy sikert arattak, és elismerést váltottak ki a jelenlévő hazai és külföldi (oxfordi, izraeli, budapesti, szegedi) szakemberek körében.

Ugyanakkor a mostani kongresszuson közös elhatározás született a két hazai kardiológiai társaság és az Európai Kardiológiai Társaság részéről a CardioNET Kongresszus bővítése tekintetében, amely 2018-ban tovább kívánja terjeszteni hatáskörét, az Európai Kardiológiai Társaság ernyőszervezet segítségével.

A neves külföldi meghívottak jelenlétében zajló kongresszusi záróülésen dr. Benedek Imre átadta a Román Kardiológiai Társaság díszoklevelét dr. Pál Maurovich-Horvatnak, a budapesti Semmelweis Egyetem professzorának a kardiológiai kutatások terén elért kiváló eredményeiért, valamint a romániai és magyarországi kardiológiai társaságok együttműködése érdekében tett erőfeszítéseiért. Maurovich professzor a marosvásárhelyi kutatócsoport közeli munkatársa, aki több itthoni és nemzetközi közös projektben (CardioImage, PlaqueImage, Discharge, Eucrates) is tevékenyen részt vesz.

Antoniades Charalambos – aki az Oxford University professzora, dr. Benedek Theodora munkatársa az Európai Bizottságban, illetve egyben a prof. Barbara Casadei elnöknő által vezetett kutatócsoport tagja az Európai Kardiológiai Társaságban – elmondta, hogy szorosabbra kívánja fűzni a kapcsolatot a marosvásárhelyi kardiológusokkal, és új közös programok elindítását és finanszírozását is kilátásba helyezte.

Végül, de nem utolsósorban: a dr. Benedek Imre által létrehozott, és már hosszú évek óta sikeresen működtetett vásárhelyi „szíves csapat” méltán öregbítette a hírnevét ezen a kongresszuson is – mind a hazai, mind a külföldi kardiológusok körében –, és, immár sokadjára, idén is elnyerte a szakma megbecsülését és elismerését!

Share Button
Ennyien olvasták: 1706

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.