Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

A betegeket ünnepli a Caritas Marosvásárhelyen

Központ február 9, 2015 Hír & hírháttér

A Gyulafehérvári Caritas karöltve az egyházakkal és más szervezetekkel minden évben megünnepeli betegeit, hiszen elkötelezte magát az irgalmas szeretet gyakorlásában, a betegek és szenvedők szolgálatában. Ferenc pápa üzenetében méltatja ezt a tevékenységet, hiszen a betegágy melletti szolgálat fáradságos és nyomasztó tud lenni, de ez a szolgálat azonban az életszentség felé vezető úttá válhat.

m_sokszinu_feb12_A5

Marosvásárhelyen, február 11-én, szerdán közösen a Máltai Segélyszolgálattal várják azokat a betegeket, akik el szeretnék hagyni otthonukat és egy pár órát kellemesen töltenének, illetve gondjaikat megosztanák. Szokott módon az ünnepség 10 órától szentmisével és a betegek szentségének felvételével kezdődik a belvárosi Keresztelő Szent János plébániatemplomban, majd a Deus Providebit Házban folytatódik színes műsorral, agapéval, egészségügyi tanácsadással. Lehetőség lesz vérnyomásmérésre, 10 ingyenes EKG elvégzésére (nagyobb igény esetén az igénylőket programáljuk). A szállítható betegeket gépkocsival a helyszínre szállítjuk, illetve a műsor után haza, az igényeket jelezzék a 0265-246.804-es telefonszámon munkanapokon 9-11 óra között.

Sokszínű Caritas

Marosvásárhelyen is megszervezésre kerülnek a Gyulafehérvári Caritas nyílt estéi, a “Sokszínű Caritas” előadás- és beszélgetéssorozat, amely keretében munkatársaink beszélnek a munkájukról és megosztják tapasztalataikat. Első alkalommal a betegek világnapjához kapcsolódóan, február 12-én, csütörtökön 18 órától, a Deus Providebit Házban az otthoni beteggondozásban dolgozó szakemberek mesélnek,  hogy mit is jelent ez a szolgálat. Ha valaki ápolásra szorul egy családban, az általában felborítja az adott család hétköznapjait, napi rutinját, és teljes átszervezést igényel. A beszélgetés során megpróbálunk abban segítséget nyújtani, hogy ezt hogyan tudjuk a legjobban megszervezni, megélni.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 630

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.