Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

A DNA kéri a Borbély elleni bűnvádi eljárás indítását

Központ április 4, 2012 Hír & hírháttér

borblylA DNA kéri a Borbély elleni bűnvádi eljárás indítását

A DNA szerint a képviselőháznak el kell indítania el a képviselői mandátummal is rendelkező Borbély László környezetvédelmi tárcavezető ellen a bűnvádi eljárást. A vád hamis vagyonnyilatkozat-tétel és folyamatos módon történő befolyással való üzérkedés.

 

Borbély László neve tavaly júliusban jelent meg egy, a nagyváradi DNA által összeállított dossziéban. A minisztert ekkor nem vádolták formálisan. 

A korrupcióellenes ügyészek szerint Borbély László elfogadta, hogy egy máramarosi cég, saját költségén, 20 ezer euró értékben felújítson egy lakást. A DNA szerint a munkálatokért cserébe Borbély a környezetvédelmi minisztériumnak alárendelt Román Vizek Igazgatóságánál kellett volna közbejárjon azért, hogy Ioan Ciocan üzletember cége további szerződésekhez jusson, illetve a már elkészült munkálatok esetében a kifizetési listákon is az első helyeken szerepeljen. 

Ioan Ciocan 2007 óta 48 szerződést írt alá a román állammal különböző munkálatok elvégzésére: például árvízvédelem érdekében történő folyómeder-rendezésre. 

A törvény szerint egy minisztere ellen nem folyhat bűnvádi eljárás, ha az illető magas rangú tisztségviselő, a parlament tagja. Ebben az esetben a bűnvádi eljárás beindításához szükség van a szakbizottság jóváhagyására.

Forrás: transindex.ro, punctul.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 459

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.