Központ
2020. június 01. hétfő, Tünde

A gyermekek a bolygó felmelegedésének első számú áldozatai

Központ november 24, 2015 Hír & hírháttér

A gyermekek a bolygó felmelegedésének első számú áldozatai – állapította meg kedden közzétett tanulmányában az UNICEF, az ENSZ gyermekvédelmi alapja.

A közelgő párizsi klíma-csúcstalálkozó elé időzített dokumentum szerint mintegy 530 millió gyermek él olyan térségben – jórészt Ázsiában -, ahol mind gyakrabban fordul elő katasztrofális árvíz, 160 millió pedig olyan afrikai országban, ahol egyre elviselhetetlenebb a szárazság.

„Az éghajlati kockázatoknak kitett gyermekek száma aggasztóan magas” – hangsúlyozzák a tanulmány összeállítói. Felhívják a figyelmet arra, hogy a kisgyermekek szervezete különösen érzékeny a hőségre, ami akár végzetes kiszáradáshoz is vezethet. Mint hozzáteszik, ezeknek az érintett gyermekeknek a nagy része ráadásul mélyszegénységben nyomorog.
A november 30. és december 11. között tartandó párizsi klímacsúcson 195 állam képviselője olyan intézkedésekben szeretne megállapodni, amelyek elkerülhetővé teszik, hogy a légkör globális felmelegedése meghaladja a másfél-két Celsius fokot.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 331

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.