Központ
2020. június 04. csütörtök, Bulcsú

A hétfői közvita után dönt a kormány a közkegyelmi rendelet további sorsáról

Központ január 30, 2017 Hír & hírháttér

A hétfői közvita következtetései és az igazságügyi miniszter álláspontja alapján dönt majd a kormány arról, milyen „megoldást” választ a közkegyelmi rendelet ügyében – nyilatkozta vasárnap Sorin Grindeanu miniszterelnök.

„Hétfőn sor kerül a közvitára. Megkértem az igazságügyi minisztert, ismertesse velem a tárca konklúzióit, és hogy melyik úton kellene majd tovább haladnunk. Nagyon fontos ismernem a kezdeményező álláspontját, hogy a legjobb megoldást választhassuk” – fogalmazott a kormányfő, hozzátéve, hogy reményei szerint a következő napokban „határozott döntést” tudnak majd hozni a közkegyelmi rendelet tekintetében.

Grindeanu azt is elmondta, vagy sürgősségi rendelettel, vagy felelősségvállalással, vagy törvénytervezet formájában rendelkeznek majd a közkegyelemről, illetve a Büntető törvénykönyv módosításáról. „Mindhárom módszer teljesen törvényes” – tette hozzá a miniszterelnök.

A kormányfő ugyanakkor rámutatott, a közkegyelem önmagában nem oldja meg a büntetés-végrehajtási intézetek zsúfoltságának kérdését, ehhez egy egész intézkedéscsomagra van szükség, amelyet a szaktárcának „a lehető legrövidebb időn belül” ismertetnie kell. Grindeanu hozzátette, a közeljövőben találkozni fog az Emberi Jogok Európai Bíróságának elnökével. Mint mondta, „feltétlenül szükségesnek” tartja a vele való egyeztetést, hogy „valós képet” alkothasson a helyzetről.

Forrás: agerpres

Share Button
Ennyien olvasták: 397

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.