Központ
2020. december 06. vasárnap, Miklós

A Magyar Posta nem száll be a románba

Központ március 4, 2013 Hír & hírháttér

A Magyar Posta nem száll be a románba

A Magyar Posta Zrt. megvizsgálta a román posta privatizációjával kapcsolatos lehetőségeket és feltételeket, és azok ismeretében úgy döntött, hogy nem vesz részt benne.

 

2013. január 1-jétől kilenc másik uniós tagállam mellett Magyarországon is megnyílt a postai szolgáltatások piaca. A Magyar Posta Zrt. az elmúlt időszakban elkezdte a felkészülést a liberalizált környezetben való működésre, és az idei évre hazai pozícióinak megerősítését tűzte ki célul, ezért jelenleg jelentős nemzetközi akvizíciót nem tervez – áll a közleményben.

A román kormány múlt hétfőn hirdette meg a posta privatizációját, az állam 51 százalékos többségi részvénycsomagot bocsát áruba.

A távközlési miniszter által közölt ütemterv szerint március 11-étől lehet megvásárolni a privatizációs dossziét a minisztérium székhelyén 50 ezer euróért. A befektetők – amelyek csak jogi személyek lehetnek – április 11-éig tehetnek ajánlatot, jelezve részvételi szándékukat a liciten.

Az ajánlatnak különféle garanciákat is tartalmaznia kell, így a potenciális befektetőknek 9,48 millió lej (2,16 millió euró) garanciapénzt kell felmutatniuk, és bizonyítaniuk kell azt is, hogy rendelkeznek legalább minimum 150 millió euróval.

Az ajánlatokat a román hatóságok április 11-én bontják fel, várhatóan akkor kiválasztják azokat a pályázókat, akik részt vehetnek egy második privatizációs szakaszban.

forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 464

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.