Központ
2020. február 27. csütörtök, Edina

A marosvásárhelyi lövöldözés elkövetőjének előzetes letartóztatását kéri az ügyészség

Központ január 23, 2017 Hír & hírháttér
Az egy halálos áldozatot és egy sérültet követelő marosvásárhelyi fegyveres támadás elkövetőjének előzetes letartóztatását javasolja az ügyészség – nyilatkozta az AGERPRES hírügynökségnek a Maros Megyei Törvényszéki Ügyészség főügyésze.

Valentina Gândilă elmondta, a nyomozás első eredményei arra utalnak, hogy a támadó féltékenységből követte el tettét, és előre kitervelte azt, a bárban tartózkodó férfit azonban véletlenül lőtte meg.

A Maros Megyei Rendőr-felügyelőség által szolgáltatott információk szerint egy héttel ezelőtt az áldozat által tett feljelentések nyomán bűnügyi dossziét nyitottak a támadó nevére ütlegelés és egyéb erőszakos tettek miatt. Az ügyet a Marosvásárhelyi Bírósági Ügyészség vette át.

Mint ismeretes, rálőttek vasárnap este egy 28 éves nőre és egy férfire egy marosvásárhelyi, Egyesülés (Unirii) negyedbeli bárban. A tettes engedély nélkül birtokolt vadászfegyvert használt.

A nőt súlyos állapotban szállították kórházba, ahol belehalt sérüléseibe. A meglőtt férfit végtagjain sebesítette meg az elkövető, aki két lövést adott le, majd távozott, a fegyvert egy kerítés mögé dobva. Futva menekült, de rövid időn belül elfogták a rendőrök.

Ügyészségi források szerint a nő a bár alkalmazottja volt, a meglőtt férfi pedig egy vendég. Az elkövető ellen bűnügyi eljárás volt folyamatban lopás miatt. A források szerint a bárba lépve egyenesen a nő felé irányította a fegyvert, majd lőtt. Az áldozat állítólag a kedvese volt.

forrás: agerpres

Share Button
Ennyien olvasták: 575

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.