Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

A Mozgás Napja Marosvásárhelyen

Központ szeptember 7, 2012 Hír & hírháttér

A Mozgás Napja Marosvásárhelyen

A Mozgás Napját Marosvásárhelyen is megtartják. Ennek keretén belül több olyan aktivitásra is sor kerül, amely a környezetbarát (köz)szállítást népszerűsíti. Nyereményekkel járó tombola, rajzverseny a gyerekek számára, járműmentes nap a város egyik legforgalmasabb útszakaszán csak néhány momentuma aszeptember 16–22-e között zajló eseménynek.

 

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal bejelentette, a város nonprofit szervezeteivel közösen tombolát szervez, amelyre bárki benevezhet azáltal, hogy kitölti a részvételi szelvényt. A sorsjáték mindennapos nyereménye egy-egy bicikli lesz.


Ugyancsak a rendezvény keretén belül avatják fel a bicikliknek szolgáló „parkolókat”, továbbá a kerékpáron „elcsípett” marosvásárhelyieket sportszerekkel ajándékozzák meg.

Szintén ezekben a napokban kerül átadásra a Megyei Kórház és a Somostető közötti sétáló, amely az erdőn keresztül vezet. Ugyanakkor a kövesdombi módosításokat is ekkor avatja fel hivatalosan is az önkormányzat.

A gyerek rajzverseny a „Közlekedjünk szennyezésmentesen!” téma körül zajlik, ezt pedig a Somostetőn megszervezett, 12 éven felüli gyerekeknek szóló bicikliverseny zárja, valamint tricikliverseny a 6 éven alúliak örömére.

forrás: marosvasarhelyi.info

Share Button
Ennyien olvasták: 467

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.