Központ
2020. február 17. hétfő, Donát

A németek lehülyézték Johannist

Központ március 14, 2016 Hír & hírháttér

A legnagyobb és legbefolyásosabb német hetilap, a Der Spiegel dilettánsnak nevezte Klaus Johannis román államfőt, Tőkés miatt.

A kampányban nagy reformokat ígért, ám mára már sikerült eljátszania az erdélyi magyar társadalom bizalmát és a románok hite is megrendült. Klaus Johannis eddigi országlása egy csőd – írja a tekintélyes német hetilap Románia szász elnökéről.

„Románia, a jól végzett munka országa” – ezzel szlogennel kampányolt Johannis, ám mára már egyértelművé vált, hogy Románia pont olyan korrupt, elfuserált, politikailag instabil állam, mint amilyen eddig is volt.
A Der Spiegel vezércikkben számol be a román államfő hibáiról, megjegyzik, hogy Tőkés László kitüntetésének visszavonása az elnök legnagyobb hibájaként könyvelhető el.

Keno Verseck által jegyzett cikkben felidézi, hogy Tőkés László sokak szemében szálka, mivel követeli a magyar kisebbség jogait és kíméletlenül bírálja a román nacionalistákat, illetve a befolyását megőrző régi secus elitet. Az államfő ugyanakkor a javaslatot, hogy vonja vissza a forradalmár kitüntetését egy olyan bizottságtól kapta, amely tele van nacionalistákkal, régi káderekkel és korrupció miatt elítélt politikusokkal.

Johannis a dilettáns

A Románia államelnöke, Johannis: a dilettáns című cikkben megjegyzik, hogy a szintén kisebbségi sorsból származó román elnök nem harcol kellőképpen a korrupció felszámolásáért, hagyja, hogy az országot a volt titkosszolgálati káderek irányítsák a háttérből.

A cikkben megszólaltatott Amerikában élő román politológus szerint Tőkés kitüntetésének a visszavonása mögött a Securitate áll, hiszen már évek óta tart egy ellene irányuló lejárató kampány, mely most érte el a tetőpontját.

forrás: 888.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 386

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.