laszlo_gyorgy_mpp
Hír & hírháttér

A pártpolitikai megfontolások továbbra is felülírják a józan ész és a nemzeti érdek kívánta feltételeket

Nyilatkozat

laszlo_gyorgy_mppA pártpolitikai megfontolások továbbra is felülírják a józan ész és a nemzeti érdek kívánta feltételeket

Szomorúan tapasztaljuk, hogy amitől tartottunk, beigazolódott. Az RMDSZ vezetőségét továbbra is csak a pártszempontok vezérlik. A szövetség a tőle megszokott arroganciával rúgta fel a marosvásárhelyi polgármesterjelölt-állítás körül kialakítandó konszenzus írott és íratlan szabályait.

 

Üdvözöljük ugyanakkor az EMNT és az EMNP országos vezetőinek felhívását, mely szerint független jelöltet kell indítani Marosvásárhelyen a polgármesteri székért vívott küzdelemben. Emlékeztetünk: a Magyar Polgári Párt ezt többször is világossá tette.

Álláspontunk szerint a teljes nemzeti egység megvalósítása érdekében pártok felett álló személyt kell találnunk polgármester-jelöltnek.

Úgy tűnik, alapelveink egybecsengenek, már csak a közös jelöltet kell kiválasztanunk. Olyan jelöltet kell találnunk, aki meg tudja nyerni a választást!

Az új helyzet fényében felkérjük az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács helyi és országos vezetőit, hogy mihamarabb csatlakozzanak a Magyar Polgári Párt kezdeményezte Polgári Koalícióhoz.

Célunk:  

1. Marosvásárhely polgármesteri székének magyar jelölt általi megszerzése.

2. Az RMDSZ vezetősége által megtestesített posztkommunista, monolitikus politikai tömb hatalmának megtörése.

Meggyőződésünk, hogy a politikai alakulatok mellett a polgári, keresztény eszmék mentén elkötelezett civil szervezeteket is tömörítő koalíció nem csak Marosvásárhely, de az egész erdélyi magyar jobboldal újraszületésének lehetőségét is magában hordozza.


Marosvásárhely, 2012. Február 6.  

László György, elnök, MPP Maros megye


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.