sobanya
Hír & hírháttér

A sofőr okozta a balesetet a parajdi sóbányában

A sofőr okozta a balesetet a parajdi sóbányában

A személyszállítással foglalkozó Gas Tours cég vezetője szerint emberi mulasztás miatt következett be a baleset. Összesen 14 embert szállítottak kórházba, az ügyet a megyei rendőrség, munkafelügyelőség és az Állami Sóvállalat is vizsgálja.

 

A Hargita megyei rendőrség szóvivője szerint gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult eljárás, de egyelőre, amíg a nyomozás tart nem emeltek vádat egyetlen személy ellen sem.

A hétfőn történt baleset után kilenc személyt szállítottak mentővel és helikopterrel a marosvásárhelyi sürgősségi kórházba. További öt személy saját autóval ment Marosvásárhelyre. A hivatalos adatok alapján 14 személy kapott ellátást.

Kedden már csak hat személyt ápoltak a vásárhelyi kórházban végtagtörések és más sebek miatt. Egyikük élete sincs veszélyben.

A balesetben ütköző autóbuszt Székelyudvarhelyre szállították, ahol szakértők vizsgálták meg.

A busz sofőrje a 62 éves C. A., a Gas Tours személyszállítással foglalkozó cégnek dolgozik, 30 éves autóvezetői tapasztalattal rendelkezik. A vásárhelyi sebészeten fekszik lapockacsont- és kulcscsonttöréssel, valamint fej és felsőtesti sérülésekkel.

Sebestyén József, a bánya technikai igazgatója szerint márt több mint tíz éve dolgoznak a Gas Tours autóbuszaival és sofőrjeivel.

A szállítási cég igazgatója, Pállffy Domokos, aki Hargita megye egyik tanácsosa is, azt nyilatkozta, hogy a gépjárművet megvizsgálta egy a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal szakembereiből álló csoport, akik megállapították, hogy a fékrendszer és a futómű tökéletesen működik, így a balesetet emberi mulasztás okozhatta.

Az igazgató szerint a sofőr alig két hónapja esett át egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton kitűnő eredménnyel. “Amint az orvosok engedik, személyesen látogatom meg a cég alkalmazottját” – tette hozzá az igazgató.

Hétfőn délután a 25 turistát szállító autóbusz sofőrje elvesztette uralmát gépjárműve felett, és a parajdi sóbánya bejáratától körülbelül egy kilométerre többször a falnak ütközött, majd egy 150 méter távolságra található sófalnak ütközött.

forrás: manna.ro/mediafax

Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.