Központ
2018. szeptember 20. csütörtök, Friderika

Aláírták a marosvásárhelyi autópálya szerződését

Központ augusztus 4, 2015 Hír & hírháttér

Az észak-erdélyi autópálya Marosvásárhelyről induló szakaszát is azok között említette az Országos Autópálya- és Főútkezelő Társaság igazgatója, amelyeknek a megépítéséről szerződést írtak alá idén. A vállalat nettó másfél milliárd lej értékben adott ki munkát 2015-ben, ezek között szerepel a Marosvásárhely – Marosugra, valamint a Marosugra – Aranyosgyéres közötti szakasz négy része, erősítette meg Narcis Neaga az Economica.net gazdasági portál kérdésére.

autop

Az illetékes közölte, legtöbb 84 kilométernyi új autópályát adhatnak használatba idén, de ehhez az is kell, hogy a Lugost Dévával összekötő sztráda két szakasza elkészüljön. Itt a 22 kilométeres 4. szakasz okozta a legtöbb gondot, így kérdéses, hogy az építők képesek-e határidő előtt véglegesíteni a munkát.

A vállalat vezetője azt is elmondta, nagy esély kínálkozik arra, hogy a Comarnic és Brassó közötti autópályára végre aláírják a kivitelezési szerződést, erre még az idén sor kerülhet. Első körben a két szélső szakasz megépítésének körülményeit rögzítenék, és jövőre következhet a középső szakaszról szóló dokumentum parafálása. Ugyancsak idén írnának alá megbízási szerződést az építőkkel az észak-erdélyi autópálya Berettyószéplak és Bors közötti szakaszának véglegesítéséről, valamint a Bukarestet Ploieşti-tel összekötő sztráda fővárosi bevezetőszakaszának megépítéséről.

forrás: mediatica

Share Button
Ennyien olvasták: 866

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.