Központ
2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna, Tiborc

Alig kap levegőt Hugo Chávez

Központ március 5, 2013 Hír & hírháttér

Alig kap levegőt Hugo Chávez

A legfrissebb hírek szerint rosszabbodott a súlyos rákbetegségben szenvedő venezuelai elnök egészségi állapota, Hugo Chávez újabb légúti fertőzést kapott, és akut légzési nehézségekkel küszködik. Az elmúlt év végén harmadszorra is újjáválasztott, hazájában rendkívül népszerű elnök állapotáról szóló legújabb orvosi közleményt az ország tájékoztatási minisztere ismertette helyi idő szerint hétfő éjszaka a televízióban. Ernesto Villegas arra utalt, hogy az államfő egészségi állapotában visszaesés következett be. Cáfolta ugyanakkor, hogy az elnök a halálán lenne.

 

A miniszter beszámolt arról, hogy Chávez légzési funkciói rosszabbodtak, és a kezelés következtében legyengült immunrendszer következményeként, az államfő újabb fertőzést kapott. A kormány képviselője emlékeztetett arra is, hogy Chávez intenzív kemoterápiás, továbbá más kiegészítő kezelésben részesült. Az 58 éves Chávezt múlt év decemberében negyedszer műtötték meg Kubában, ahonnan február 18-án tért haza, és azóta egy katonai kórházban ápolják Caracasban.

Az elnök tényleges egészségi állapotáról a hazatérés óta ellentmondásos információk láttak napvilágot, az azonban ismert volt, hogy súlyos légzési nehézségekkel küzd, ezért légzését csövön át segítik.

Napvilágot láttak ugyanakkor olyan értesülések is, hogy már csak palliatív kezelésben részesül, amelynek célja szenvedéseinek csökkentése és a körülményekhez képest lehető legjobb életminőség biztosítása.

Forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 390

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.