Benedek_imre
Hír & hírháttér

Állásfoglalás

Benedek_ImreÁllásfoglalás

A vásárhelyi polgármesterjelölt-állítás körüli tisztázatlanságok, mondhatni fejetlenség, amiről az utóbbi napok eseményei árulkodnak, az a nyilatkozatözön, amit a jelöltállító szervezetek, pártok a gyanútlan, kellőképpen nem tájékozott lakosság nyakába zúdítanak, arra késztetnek, hogy polgármester-jelöltként magam is kifejtsem álláspontom.

 

Az RMDSZ és az EMNP állítólagos közös megegyezése, az az elhamarkodottság, amellyel a jelölt személye mellett döntöttek, anélkül, hogy tisztázták volna az egyezség részleteit, mind-mind azt bizonyítja, hogy kellőképpen nem készítették elő a jelöltállítást. Most pedig, amint az RMDSZ vezetősége önteltségében felrúgta az egyezséget, kapkodva nyilatkozgatnak összevissza.

A valóságot ismerő, az emberekkel napi kapcsolatban álló, keresztény elkötelezettségű emberként jelentem ki: felállítottam a diagnózist, ismerem a gyógymódot a vásárhelyi magyarság gondjaira. Meggyőződésem: a jelöltállítás egyetlen, mindenkit kielégítő, s egyben legdemokratikusabb módja az előválasztás. Jómagam készen állok a megmérettetésre, s biztosítom a választópolgárokat, hogy alávetem magam a közösség akaratának és érdekeinek.


Prof. Dr. Benedek Imre

Marosvásárhely, 2012. február. 6.


Share Button

Hozzászólások

hozzászólás

Még szintén kedvelheted...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.