Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Arafat az új egészségügyi miniszter

Központ november 7, 2012 Hír & hírháttér

Arafat az új egészségügyi miniszter

Szerdán írta alá Traian Băsescu államfő Raed Arafategészségügyi miniszteri kinevezését – tájékoztat az államelnöki hivatal. Arafat szerdán teszi le a hivatali esküt.

 

Október elején Victor Ponta miniszterelnököt nevezte ki Traian Băsescu államfő az egészségügyi tárca élére. Ponta akkor úgy nyilatkozott, hogy Raed Arafat, a minisztérium államtitkára nem akarta betölteni ezt a tisztséget, és mint kormányfő nem tervezi más személy kinevezését a decemberi parlamenti választásokig a minisztérium élére.

A miniszterelnök azért kényszerült átvenni az egészségügyi tárcát, mert Vasile Cepoi lemondott, miután kiderült, ő és a felesége jelentős hasznot húzott abból, hogy egyszerre töltött be vezetői tisztséget kórházban, hivatalban és cégnél.

Az alkotmány szerint a miniszterelnök által javasolt, majd az államfő kinevezte ideiglenes miniszter legtöbb 45 napig töltheti be a tisztséget. 

Ponta október 26-án azt nyilatkozta, ha lejár a 45 napos formális kinevezése, akkor a kormány egy másik tagját jelöli a minisztérium élére, de addig is Raed Arafat államtitkár vezeti a tárcát. 

forrás: manna.ro/mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 443

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.