Központ
2017. szeptember 19. kedd, Vilhelmina
Zivatar valószínű
Kedd
Zivatar valószínű
Zivatar valószínű
Holnap
Zivatar valószínű
Eső valószínű
Csütörtök
Eső valószínű

Arafat az új egészségügyi miniszter

Központ november 7, 2012 Hír & hírháttér

Arafat az új egészségügyi miniszter

Szerdán írta alá Traian Băsescu államfő Raed Arafategészségügyi miniszteri kinevezését – tájékoztat az államelnöki hivatal. Arafat szerdán teszi le a hivatali esküt.

 

Október elején Victor Ponta miniszterelnököt nevezte ki Traian Băsescu államfő az egészségügyi tárca élére. Ponta akkor úgy nyilatkozott, hogy Raed Arafat, a minisztérium államtitkára nem akarta betölteni ezt a tisztséget, és mint kormányfő nem tervezi más személy kinevezését a decemberi parlamenti választásokig a minisztérium élére.

A miniszterelnök azért kényszerült átvenni az egészségügyi tárcát, mert Vasile Cepoi lemondott, miután kiderült, ő és a felesége jelentős hasznot húzott abból, hogy egyszerre töltött be vezetői tisztséget kórházban, hivatalban és cégnél.

Az alkotmány szerint a miniszterelnök által javasolt, majd az államfő kinevezte ideiglenes miniszter legtöbb 45 napig töltheti be a tisztséget. 

Ponta október 26-án azt nyilatkozta, ha lejár a 45 napos formális kinevezése, akkor a kormány egy másik tagját jelöli a minisztérium élére, de addig is Raed Arafat államtitkár vezeti a tárcát. 

forrás: manna.ro/mediafax

 

Share Button
Ennyien olvasták: 132

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.