Központ
2020. augusztus 11. kedd, Zsuzsanna, Tiborc

Átvette hivatalát a marosvásárhelyi Sapientia dékánja

Központ március 2, 2013 Hír & hírháttér

Átvette hivatalát a marosvásárhelyi Sapientia dékánja

Március elsején átvette hivatalát dr.Kelemen András adjunktus a Sapientia EMTE marosvásárhelyi műszaki és humántudományok kara élén. A felsőoktatási intézmény szenátusa február 22-én hagyta jóvá a rektor által nevesített dékánok kinevezését. Dr. Dávid László rektor javaslatára a szenátus jóváhagyta dr. Székely Gyula professzor, a marosvásárhelyi kar korábbi vezetőjének rektorhelyettesi kinevezését is. 

 

Kelemen András 1964-ben született Gyergyóremetén. A középiskolát a csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumban, villamosmérnöki egyetemi tanulmányait Brassóban végezte. Szűkebb szakterülete a teljesítményelektronika, doktori diplomáját az indukciós hevítésre használt áramirányítók teljesítményszabályozásának témájában szerezte. 

Szakmai gyakorlatra a Marosvásárhelyi Áramszolgáltató Vállalatnál, a Bukaresti Elektrotechnikai Kutatóintézet Marosvásárhelyi Fiókjánál, az AAGES és TETRONIC teljesítményelektronikai cégeknél tett szert. 2003-tól a Sapientia EMTE marosvásárhelyi műszaki és humántudományok karának oktatója, egyetemi adjunktus.

közlemény

 

 

Share Button
Ennyien olvasták: 413

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.