Központ
2018. június 21. csütörtök, Alajos, Leila

Az Azomures korszerűsítéséről biztosított a svájci nagykövet

Központ augusztus 2, 2015 Hír & hírháttér

A marosvásárhelyi látogatáson tartózkodó Jean-Hubert Lebet azt mondta: meggyőződése, hogy a marosvásárhelyi vegyipari kombinát jövő évtől a legkörnyezetkímélőbb és energiatakarékosabb létesítmények egyike lesz Európában.

azom
A nagykövet pénteken látogatást tett a 2012-ben a svájci Ameropa konzorcium által megvásárolt Azomarosban, ahol a mintegy 240 millió euróra rúgó beruházási munkálatok kivitelezéséről tájékozódott. Ezek eszközölése szükséges ahhoz, hogy a marosvásárhelyi vegyipari kombinát a környezetvédelmi, energiatakarékossági illetve termelési uniós előírásoknak megfelelő egységgé váljon a jövőben.

A svájci nagykövet arról biztosított, hogy az Azomaros Svájc legnagyobb romániai beruházása, illetve az Ameropa holding rendelkezik a szükséges kapacitással és szándékkal, hogy hosszú távon befektessen a létesítménybe.

A város lakossága még legtöbb néhány hónapig kénytelen elviselni a légszennyezést, ugyanis év végéig az Azomarosnak kiviteleznie kell a korszerűsítési munkálatokat – fogalmazott a nagykövet.

forrás: marosvasarhelyiradio.ro/rador.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 291

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.