Központ
2017. december 18. hétfő, Auguszta
Havazás
Hétfő
Havazás
Jórészt felhős
Holnap
Jórészt felhős
Jórészt felhős
Szerda
Jórészt felhős

Az ellenzék már egy asztalhoz sem akar ülni Victor Pontával

Központ június 9, 2015 Hír & hírháttér

Az államfő külön-külön konzultált hétfőn a kormányoldallal és az ellenzékkel az ország nemzetvédelmi stratégiájáról, mivel az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) bejelentette: nem ismeri el többé a korrupciógyanúba keveredett Victor Ponta szociáldemokrata kormányfő legitimitását.

predoiu

Klaus Johannis eredetileg valamennyi pártot egyazon időpontra hívta meg az elnöki palotába formális egyeztetésre, mivel a védelmi politika irányvonalát lefektető dokumentumot minél szélesebb konszenzussal szeretné elfogadtatni.

A PNL azonban leszögezte: nem fogja jelenlétével legitimálni a “hitelét vesztett” Pontát, aki ellen pénteken bűnvádi eljárást kezdeményezett a korrupcióellenes ügyészség (DNA). A liberálisokat, a kisebbségi frakciót, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) küldöttségét a kormánypártok után külön fogadta az államfő.

„Ponta fenyegeti Románia biztonságát”

Cătălin Predoiu, a PNL kormányfőjelöltje a konzultáció témájára utalva azt állította: jelenleg Ponta jelenti a legnagyobb fenyegetést Románia biztonsága és stabilitása számára, mert nem hajlandó megválni tisztségétől, hiszen “rendőri erőszakkal és perekkel fenyegeti azokat, akik tüntetni merészelnek ellene”.

Az ellenzéki politikus arra utalt, hogy vasárnap a karhatalom előállított néhány Ponta-ellenes tüntetőt, akik a kormány székházát próbálták megközelíteni, a miniszterelnök pedig “uszításért” helyezett kilátásba büntető feljelentést a PNL vezetőinek, ha engedély nélküli tüntetésre hívják szimpatizánsaikat.

Miután a házbizottság eldöntötte, hogy a kormány megbuktatatását célzó bizalmatlansági indítványról még ezen a héten, pénteken szavaz a parlament, az ellenzéki vezetők közölték: a PNL hívei élő lánccal fogják körülvenni pénteken a parlamentet.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 218

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.